woensdag 1 december 2010

Vario Cooking Center

Vandaag de tom tom ingesteld naar Almelo, op weg naar Rational die een demo zouden geven van de VCC oftewel het Vario Cooking Center van Frima. De Tom Tom kun je instellen met allerlei 'stemmen' die je acuut behoort op te volgen, maar vandaag hadden we een 'live voice' en deze voice leidde ons op een sneller manier naar Almelo. Enfin gereden door de ijzige toendra's van Twente arriveerden we op een plek, waar je vestiging van Rational niet zou verwachten, midden in het centrum van Almelo, binnen Almelo luisterden we namelijk weer gewoon naar Tom. Nu had ik eerder een grote waffel gehad over hoe goed een Tom Tom wel niet was, maar van zulke misnavigatie wordt je niet vrolijker. Echter de fout, was een menselijk falen, het verkeerde adres intoetsen en je komt op heel andere plaatsen. Wel weten we hier door dat Almelo een mooi centrum heeft!!

Iets te laat gearriveerd bij Rational, werden we uitermate vriendelijk ontvangen door Guido Pot. Reden voor de demo was een gevoel, een beleving te verkrijgen van dit systeem en dat kan alleen door te zien, te ruiken en te proeven. We hadden onze eigen langoustines meegenomen zodat Guido ons zou kunnen laten zien dat ook grote bereidingen van een bisque volledig gecontroleerd en gestructureerd kunnen verlopen terwijl het 'gevoel' blijft bestaan. Ook zou dit systeem de bereidingstijd kunnen halveren en dat betekend voor ons dat wij binnen de toekomst sneller en effectiever kunnen produceren. Onze belangstelling aangaande dit soort systemen heeft te maken met onze nieuwe tak: Buitenshuys, deze nieuwe tak binnen onze bedrijven is klaar voor productie en dan moet je gelijk verder kijken, wij kunnen nu al produceren maar stel dat de 'vraag' groter zal zijn dan onze productie capaciteit, wat dan? Vandaar dat wij veel praten, zien en proeven, niet alleen met leveranciers van 'levende producten', maar ook met leveranciers van apparatuur.
Wij willen weten wat er speelt, wij willen het beleven!! Ook demonstreerde Guido het al carte koken met een VCC, een futuristisch apparaat, een beetje 'Starwars' maar toch ga je over stag. zelfs zo'n conservatieve a la carte, koken-op gas-lul als ik. Het is een andere manier manier van denken, van koken, maar wel een hele efficiƫnte naar de toekomst. De Starwars keuken: een VCC, een Rational steamer en een Alto-Shaam. (zou je eigenlijk moeten laten zien binnen de beurs Horeca EvenTT in Assen)
Als Buitenshuys uit de voegen gaat, dan weten wij nu dat wij onze processen ook dan gecontroleerd kunnen laten verlopen op het gebied van bereiding, arbo en energiebesparing!!!
Frima demonstreert de VCC ook binnen de beurs Horeca EvenTT te Assen op 7,8 en 9 februari. Misschien wel een innovatieve wedstrijd binnen EvenTT Culinair 2012? koken met een VCC, een Rational steamer en een Alto-Shaam!!
Voor mij heel belangrijk, de Rationalvestiging bleek ook een inpandig rustiek cafeetje te hebben en raad eens Norbert, daar mocht GEROOKT worden. Heerlijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten