donderdag 2 december 2010

Duni en PLA polylactide

Onze cateringtak maakt vaak gebruik van disposables van het merk Duni. Vooral hun amuse lijn is een sterke, met een vaak innovatieve vormgeving. Wij hebben gekozen voor deze lijn om de vormgeving van de producten, het gebruikersgemak, het goed te transporteren is en omdat het merk Duni, maatschappelijke verantwoordelijkheid mede tot doelstelling heeft. Wij maken vaak gebruik van deze lijn aangaande onze amusebuffetten.


Het is geen glaswerk, maar het oogt wel zo, is lichter in gewicht en is minder
breekbaar. Nu kregen wij laatst te horen dat bij één van de te cateren partijen, er een issue ontstond betreffende deze disposables. Plastic blijkt nu nog steeds een 'negatieve' klank te hebben wat betreft 'duurzaamheid'. Maar plastic is ook net als glas herbruikbaar en sterker nog, plastic wordt tegenwoordig ook gemaakt van de bijproducten uit de landbouw. (PLA (polylactide)

Duni zegt hier zelf over binnen hun ecoecho-programma: Polymelkzuur of polyactide(PLA) is gemaakt met behulp van lactiden afkomstig van bijproducten uit de landbouw, zoal maïs zetmeel, maïs, suiker en tarwe. PLA geeft ons een fantastisch, duurzaam alternatief voor petrochemische-afgeleide producten. Het is hernieuwbaar en composteerbaar, ideaal voor de productie en verpakking van levensmiddelen en 'wegwerpservies'.

Ook wij zijn constant bezig op het vlak van 'duurzaamheid' en maatschappelijk verantwoord bezig willen zijn en dit laten wij zien betreffende onze food en non food!!!


Oké, het is al laat nu, dus tijd voor een lekker bordje van 'mijn wereld beroemde' spaghetti, even opwarmen in de magnetron op een plastic bordje, dan het plastic bestek even pakken (rvs-look), een papieren servetje en een glaasje wijn erbij in een plastic wijnglas. Ja ook privé tegenwoordig bezig met duurzaamheid, de vaatwasser kan namelijk uitblijven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten