maandag 27 december 2010

Augmented reality

Nog eventjes hierover 'lullen', want dit is toch wel een zeer interessante materie. Ik denk dat ik mij hier eens verder in ga verdiepen, want hier kun je ook voor een bedrijf best wel belangrijke punten mee scoren en de gast kan hier ook zijn of haar voordeel uithalen.

Gelukkig is het winter en dus buiten weinig te doen zo op je vrije dagen en dan is er ook meer tijd om zo nu en dan ook overdag even te 'computeren', normaliter doe ik dit alleen s'avonds. Stel dat je elke bezoeker van een dorp of stad die in het bezit is van een ipod of iphone (dat zijn er velen zo blijkt) wilt voorzien van jouw informatie dan moet je aan de slag met Layar. Layar beschikt over een open platvorm waar je 'lagen' kunt aanmaken. Een laag wil zeggen, de informatie die je laat zien als iemand de iphone of ipod richt op de poi, in dit geval één van onze bedrijven. Stel dat wij onze Peeze koffie en unieke appelcake willen aanprijzen via 'augmented reality' dan moeten wij eerst een POI (points of interests) aanmaken, bijvoorbeeld onze Hotels. Daarna volg je de vijf stappen binnen Layar.Uw eigen lagenbouwsel draait op de server van Layar las ik. Via de site van buildAR zijn ook lagen aan te maken voor augmented reality en in te zien via Layar applicatie voor Android, maar binnenkort ook voor de iphone. Mensen wie weet, rijdt u aankomende zomer Dwingeloo binnen en richt u de iphone op één van onze bedrijven en zie daar u wordt voorzien van informatie.
Dit soort applicaties zijn natuurlijk ook fantastisch binnen Horeca beurzen, De Beurzen app, alle standhouders zijn Points of Interests, dan kun je gewoon je koptelefoon ophouden als je rondloopt en denk je die stand kan voor mij belangrijk zijn dan richt je gewoon je iphone even op de stand en zie daar, alle info over de firma krijg je digitaal binnen. (horecaeventt applicatie binnen de toekomst?)
Voor ons werkelijkheid, ja dat kan, maar dan moet de winter nog wel even duren en het tekort aan zout niet aangevuld worden!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik heb zelf nog wel een klein probleempje, heb geen ipod, iphone en of ipad!
Moet ik eerst privé iets op vinden want ons huis is al te 'digitaal' aangaande apparatuur volgens mijn vrouw. Nu zijn wij koks vindingrijk, ik kan haar altijd nog een 'cadeautje' geven in de vorm van...............................................?

ps.
Heb eens wat verschillende browsers geïnstalleerd (Explorer 8, Chrome en Safari) zodat je websites hierdoor anders kunt laten draaien en dan zie je al gauw verschillen in weergave van websites. Het is belangrijk dat het uiterlijk van een website altijd gelijk is, net als bij een blog!

1 opmerking:

  1. Wat betreft de PS, dit is een van de moeilijkste dingen in webdesign. Veel websites zien er anders uit omdat geen enkele browser 100% compliant is met de richtlijnen van het W3C. Dit is moeilijk omdat richtlijnen soms nog niet klaar zijn tijdens de ontwikkeling van een browser. Ook kunnen ze veranderen. Browser patches naderhand zijn niet handig omdat bestaande sites er dan verkeerd uit komen te zien. Dat was vroeger een probleem.

    Goede websites zijn duur omdat voor de meestgebruikte browsers aparte regels moeten worden gemaakt zodat de site er overal hetzelfde uitziet. Ook zie je wel eens Flash als oplossing, maar dat komt de toegankelijkheid m.b.t. mindervaliden, mobieltjes, searchengines, vertaalsites enz. niet ten goede.

    Blogs zijn meestal gebouwd op templates waarin allerlei uitzonderingsregeltjes voor de verschillende browsers zijn ingebakken. De layout is vrij simpel waardoor verschillen niet snel opvallen. Grote webontwikkelaars hebben ook zulke templates, maar bij op maat gemaakte sites blijft er veel handwerk over.

    BeantwoordenVerwijderen