maandag 13 december 2010

Wijnen uitzoeken voor de kerst

Na ons maandelijkse grote werkoverleg, gehouden bij Hampshire Hotel Bieze in Borger, 'moesten' er wijnen geproefd worden samen met de gerechten die geserveerd worden tijdens de kerst. Wijnen dienen uitgespuigt te worden, maar vaak doe ik dit niet, ik vind spugen in het bijzijn van anderen nogal onfatsoenlijk,vandaar dat ik met rode oren terug reed naar Dwingeloo.

Wel eens verdwaald in het doolhof der wijnen? Logisch maar wat moet je straks kiezen voor wijnen tijdens een kerstdiner thuis, of bij vrienden. Nu zijn er waarschijnlijk duizenden sites met informatie over wijnen, maar hier enkele interessante die ik onder ogen kreeg via een computermagazine.

Hierboven ook nog enkele gadgets die ik tegenkwam tijdens de speurtocht, een wijnflesafsluiter met cijferslot, een trendy wijnthermometer en een 'sado' flessenstandaard. Oké, hierbij de sites, voor als je wilt weten wat er allemaal te koop is betreffende wijnen, hier een wijnoverzicht van 400.000 wijnen met verkoopadressen en informatie over de prijzen. Voor consumenten die iets meer willen weten over de combinatie van wijn en spijs, hier de wijn-spijscombinaties. Jancis Robinson weet ontzettend veel van druivenrassen, hoe men wijnen behoort te proeven en geeft nog veel meer specifieke informatie. Zoeken naar wijnen kunt u ook via de vinopedia. Waar u het beste de wijnen online kunt kopen? Hier een aantal adressen: wijnvoordeel, wijnbox en buyyourwine.Nog meer over wijn weten, volg dan het blog beste-wijn of kijk op de wijn startpagina. Op deze manier verzamel je binnen korte tijd toch aardig wat informatie over wijnen. Hoop alleen niet dat u met verkregen informatie indruk wilt gaan maken binnen de restaurants, want dit komt ook nogal eens voor heb ik ooit ergens gelezen.


Bron internetsites: Computer idee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten