woensdag 8 december 2010

Koken met Ladies

Vanavond bevond ik mij in het culinaire walhalla waar iedere chef van droomt, koken met een groepje Dames. Vanavond een kooksessie gedaan met als 'thema' koken tijdens de kerstdagen, met de Ladies Circle Assen. Een enthousiaste club dames, die veel wilden weten, gepassioneerd waren en daarom werd dit een inspirerende sessie. De gerechten gekozen voor deze sessie moesten laten zien dat koken voor 2/3 bestaat uit voorbereidingen en planning. Dit gegoten in een 'sensueel jasje', moest een culinaire tinteling afgeven dachten wij en dit gelukte. Wij hadden gekozen voor een rolleau van gerookte vis als voorgerecht, vanwege de techniek, de vorm en de 'tastbare beleving', het gerecht daarna was de 'Wellington', dit blijft een gerecht wat verrast en als 'toetje' hadden we een chocolademousse bedacht die smelt op de tong.
Wel hadden sommige dames enige moeite met de garingsgradaties van het vlees, sommigen hadden vooral het woordje 'large' op het puntje van de tong liggen terwijl zij 'medium bedoelden. (neem ik aan)

Kooksessies blijven klaarblijkelijk mensen inspireren, maar vooral op het gebied van voorbereidingen en planning. Hoe maak je een goede 'mise en place thuis'!!
Thuis een diner koken met minder stress!!!
Dit wordt onze nieuwste sessie, want hier vragen velen om.
Morgen opnieuw twee sessies, Tapas maken en tussendoor opnieuw potten soep maken voor de te komen kerstmarkten. (Ook nog effe snel bij de C1000 langs om de introductie van Buitenshuys door te nemen voor vrijdag)
Zitten wij wel eens stil met elkaar? Antwoordt: We zitten wel, maar nooit stil!!
Vanavond vergeten foto's te maken, maar u weet waardoor dit komt.

Ps.
Zag wel iemand filmen dus wie weet, binnenkort..........................!Geen opmerkingen:

Een reactie posten