vrijdag 3 december 2010

Picea omorika

Sinterklaasavond moet nog plaatsvinden, maar het lijkt alsof we dit weekend de kerstdagen al voor de deur hebben. Nederland in rep en roer, de kerst komt eraan. Hoe meer licht binnen en buiten des te beter denken velen. Je ziet zelfs al kerstbomen staan binnen de huizen!!

En dan vraag ik mij af, we zijn nog een eind van de kerst verwijderd, wat voor superbomen staan er dan binnen die huizen. Bestaan er soms al gemanipuleerde verse sparren die weken lang hun naalden vast houden of zijn dit kunstbomen, neppers. Wij binnen de horeca proberen ons aan de seizoenen te houden, waarom dan ook niet u aangaande tradities. Verse sparren worden pas geserveerd vlak voor de kerstdagen. U 'eet' toch ook geen asperges in de winter!! Geduld hebben is soms een schone zaak, het zien, de echte geuren opnemen en de beleving ervaren van vers.
U bent toch wat u eet, wat u drinkt en wat u binnenhaald u bent toch echt. U wilt toch nimmer een 'kunstboom' in uw huis zonder geur en niet afvallende naalden, U gaat toch ook voor kwaliteit en vers.
Gelukkig, zo denk ik er ook over wat betreft deze bomen en hun versheid, verse sparren worden speciaal voor de kerstdagen gekeekt. Wel kies ik altijd voor de boom die de meeste ruimte heeft gehad om te kunnen groeien, de zogenaamde 'uitloopboom', kosten iets meer, maar dan heb je ook wat!!! Deze bomen zijn vaak wel incourant betreft hun takken, maar dat maakt niet uit, de echte mens kan snoeien.

Zou je kunnen zeggen dat de mens die gaat voor vers, echt en authentiek zo ook met de kerst een echte verse kerstboom in huis heeft staan? En dat de rest die dit niet hebben enkel kiezen voor gemak en dus eigenlijk 'neppers zijn?
Ik denk van wel, dit zijn de 'etalagemensen'.

Maar vrees niet, ik heb heb een oplossing, tuig uw nepboom op en spray deze met dennengeur.
Binnenkort op dit blog te verkrijgen 'dennengeurspray', zo kunt u toch mee blijven doen met het 'echte'!!

.
Binnenkort te verkrijgen via het blog...................................., of toch 'echt' niet!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten