zondag 27 maart 2011

Social media beheren met twee vingers in de .....!!!

Met de minste moeite zo veel mogelijk mensen via de netwerken naar je website leiden via een 'nieuws-blog' kan en dit vergt maar weinig kosten, energie en moeite. Laten we eens aannemen dat het doel is zoveel mogelijk mensen naar een 'bedrijf-website' te leiden via de netwerk kanalen met als hoofdnetwerk 'Twitter', daarnaast Facebook en Linkedin.

Wat zijn we daar bij nodig:
1. De bedrijfs website
2. Een professioneel Blog (met de naam van de site)
3. Twitteraccount (met de naam van de site)
4. Facebookaccount (met de naam van de site)
5. Linkedinaccount (met de naam van de site)
6. Twitterfeed (account en instellen op de netwerken die je beheerd)
7. MarketMeSuite (version 3.1.4) (of Twuffer, met minder mogelijkheden, gratis)
8. Tweetdeck (voor het automatisch versturen van berichten en de DM-kolom)

Als de accounts zijn aangemaakt bij Twitter, Facebook en Linkedin, stel je de applicaties in binnen Facebook en Linkedin zodat daar de tweets die je laat verschijnen via twitter binnen deze netwerken ook verschijnen. (gratis apps.)
Nu maak je naast de bedrijfs-website een professioneel Blog aan, met 'Blogger' die je dezelfde naam geeft als de website. Op dit Blog installeer je de gadget 'share it' van Blogger, hiermee kunnen bezoekers van het blog hun eigen 'followers' attenderen op de content via Facebook en Twitter op de meest simpele manier, verder maak je een link aan op het Blog naar de bedrijfswebsite en vise versa. (alles gratis)
Als je nu tweet dan, verschijnt deze tweet naast twitter nu ook op Facebook, Linkedin en het Blog. (eenvoudig toch?) Nu zul je denken, waarom nog een blog naast mijn dure website, wel om de dood eenvoudige reden dat een blog (gratis) kan communiceren met de netwerken en dat doet de website niet of je moet flink in de buidel tasten..............!!!!!!

Nu is het tijd om een account aan te maken bij 'Twitterfeed', hiermee kun je de netwerken Twitter en Facebook voorzien van het nieuws wat er op het blog staat. (automatisch of handmatig gecontroleerd, even instellen) (Linkedin ging al automatisch)

Tot nu toe is alles nog gratis, maar nu in investeren we $22.90 per jaar in MarketMeSuite. Met deze software kunnen we de tweets voorzien van een vaststaande eigen url onder elke tweet, dit wordt de url van het Blog. (url komt te staan op de plaats waar nu het media-middel staat waar mee wordt getwitterd, zoals de soort iPhone of via het web, tweetdeck etc.)

En dan nu de tijdbesparende en gecontroleerde werking van 'MarketMeSuite', alle bedrijfsmatige tweets en de frequentie hiervan, zijn van te voren te plannen, per dag, per week, per maand of per jaar. Je kunt dus van tevoren zoveel mogelijk verschillende bedrijfsgerichte tweets aanmaken als je wilt en laat ze automatisch het netwerk opgaan binnen geplande momenten. Normaliter moet je de 'mentions' in de gaten houden om te kunnen reageren, maar deze krijg je nu gewoon binnen via de email. (kun je instellen)

Oké, alles is ingesteld en aangemaakt, nu gaan we het Blog voorzien van 'nieuws', je hebt bijvoorbeeld een wekelijkse nieuwsbrief die wordt verstuurt door het bedrijf naar alle email-adressen uit het adresboek, door nu de inhoud van de 'nieuwsbrief' te kopieren en te plakken in het Blog voorzie je het Blog van het laatste nieuws. (kan natuurlijk ook met ander bedrijfsnieuws) Alle netwerktentakels leiden naar het bedrijfsblog waarop een simpele manier het laatste nieuws wordt getoond.
Je komt nu met regelmaat voorbij op Twitter, Linkedin en Facebook, u heeft een blog met het laatste nieuws, dit nieuws gaat ook naar Twitter, Facebook en Linkedin zonder achter de computer te moeten zitten en dat scheelt bergen aan tijd. En mocht er iemand reageren op een tweet, dan zie je dit via de email.................hoe gemakkelijk......en kostenbesparend...!!!!!!!!!

En dan zo nu en dan nog een spontane tweet tussendoor voor de beleving...............!! In het begin moet je natuurlijk wel actief zijn met de opbouw van je contacten op de netwerken, maar als dit wat vorm aanneemt dan gaat dit verder ook automatisch.

Video hieronder geeft uitleg over....het tijd en kostenbesparende MarketMeSuite...



Dan als allerlaatste tip, stel je surft op het internet met Internet Explorer, dan kunt je Explorer 9 downloaden en installeren, de bovenste balk bevat nu ook koppelingen naar de Social Media sites, maar ook naar Blogger, zo kun je nu ook een website 'delen' via je Blog.....ja, ja, :-) :-)

Enfin, eindelijk tijd om met de tuin aan de gang te gaan, het twitteren gaat automatisch, geen omkijken meer naar, nou ja, één maal per dag even kijken op de mail betreffende eventuele Mentions en op Tweetdeck naar DM's......................hoe plezierig..........de Social Media......!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten