dinsdag 8 maart 2011

Leermeesterdag Noord 2011

Leermeesterdag 2011 was een groot succes. Deze dag werd gehouden binnen het Amicitia Hotel te Sneek en werd georganiseerd door het Friese Poort College, honderden leermeester waren aanwezig bij dit gebeuren, wat uitermate goed verzorgd was, er werden vele workshops gehouden en er waren natuurlijk de kookwedstrijden. Het Friese Poort College werd eerste, het Drenthe College werd tweede in deze competitie en dat was een hele goede prestatie. Wat mij het meest inspireerde deze dag was toch wel de workshop, 'coachen' door Tom van t' Hek, een inspirerende persoon die boeiend kan vertellen en behept is met een gezonde dosis aan humor..................en daar houden wij van!!

De vegetarische 'snackcorner' van het Drenthe College......






De juryleden, Paul van Staveren, Jilt Cazemier en de Hanoskok.............

Friese Poort werd eerste......

Drenthe College werd tweede............

Een mooie prijs mannen, een workshop bij Paul van Staveren van restaurant 'Het Hof van Sonoy ', beter dan een geldprijs...!!!!!!

Weer veel informatie opgezogen, vooral op het gebied van het tot stand komen van de nieuwe boekwerkjes waar onze leerlingen mee werken en ook wij als leermeesters. Dat er landelijk met één uniform systeem moet worden gewerkt is een heel mooi streven, maar................. weet je wat mijn conclusie dan is, de ontwikkeling van zo'n boekje, of meerde gaat op dezelfde manier als bij Microsoft. Waarschijnlijk bemoeien er zich, te veel 'theoretische denkende mensen' aan mee, het moet blijkbaar altijd te ingewikkeld zijn, er lopen te veel lijnen en men wil te snel, te snel met een resultaat komen. En dat is dom, eigenlijk te dom voor woorden, want net als bij Microsoft, gebeurd hier hetzelfde, je lanceerd een nieuw boekwerk (de hardware) en daarna kom je met 'aanvullende inlegvellen' (het servicepack).
Heren, heren..........hoe dom kun je zijn, wat kost dit alles aan extra's.......werkverschaffing.......!!!
Te snel willen komen met een niet goed doordacht ''concept'' kan nooit goed zijn....................U weet wat dit betekent. (dit worden meer servicepacks dan Microsoft ooit heeft moeten brengen)

4 opmerkingen:

  1. Jelmer Douwsma9 maart 2011 om 03:45

    Even een opmerking over de foto onder: "Friese Poort werd eerste"

    Dit is niet de Friese Poort, dit is het Friesland College, dit team werd overigens niet eerste maar kreeg de prijs voor het beste keuken-team.

    ROC Friese Poort uit Drachten werd eerste, zowel de keuken als de bediening, en won hiermee ook een diner bij Jilt Cazemier van restaurant De Vlindertuin in Zuidlaren, één van de jury-leden.

    ROC Friese Poort word in dit artikel ook helemaal niet genoemd

    Met vriendelijke groet,

    Jelmer Douwsma
    Lid WINNENDE keukenteam
    ROC Friese Poort in Drachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig Harry, zoveel kritiek op iets waar je eigenlijk niet op heb gelet.

    Met vriendelijke groet,

    Dylan van der Horst

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niet opletten kan, maar hoe bedoel je...??

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag Harry,

    Hierbij het stukje tekst wat o.a op de site van leermeestersnn.nl staat.
    Uiteindelijk leverde ROC Friese Poort het beste bedieningsteam, Friesland College het beste kookteam, het Drente College won de tweede prijs bij de ‘overallwinnaar’ en in diezelfde laatste categorie werd ROC Friese Poort dus eerste.
    De Reactie van Jelmer klopt dus feitelijk niet helemaal, zij waren eerste als team(Drenthe College tweede) en eerste bij de bediening. Keukenteam Friesland College eerste als kookteam.
    Hierbij de complimenten aan alle deelnemede teams: een hoog niveau bij allemaal!!

    BeantwoordenVerwijderen