maandag 14 maart 2011

Back to basic.........??.........!!

Dat er wat gaande is binnen ons culinaire landje, zal niemand ontgaan. Vanuit diverse richtingen wordt er op aangestuurd om 'de oude technieken en smaken in ere te herstellen'. Een nobel streven.......!!!

Bekende mensen binnen de gastronomie, zoals Norbert en Wynand propaganderen naar mijn idee de 'klassieke keuken en daarbij behorende kooktechnieken' daar waar het kan en dit geldt ook voor de 'ouderwetse tafelbereidingen'.
Nu is er ook een culinair recensent van De Telegraaf bij hun 'aangeschoven', luisterd naar de naam Pieter Nijdam. Als je zijn recensies leest (elke zaterdag), dan zie je de 'rode klassieke draad' duidelijk lopen. Waarbij ik citeer uit het stukje over De Lindenhof te nuenen: Als pièce gaan we terug naar de Franse keuken.......de ree mooi rosé en botermals. Niets garing op lage temperatuur. Gewoon direct in de pan met nog een klein shotje van de oven na. Als je met het mooiste scharrelvlees werkt.....heb je verder geen trucs nodig...!!! En dan in zijn laatste reportage over Dartel te Leiden: Al die verschillende smaken en frutseltjes op het bord zijn toch echt een beetje passé. Back to basic, zouden we zeggen..!!

Nu we dan toch het voorjaar ingaan en velen aan de grote schoonmaak beginnen wordt het misschien tijd om de klassiekers maar eens uit de kelder te halen en hier eens flink de 'stoffer' over te halen. Wat zal het straks druk worden op marktplaats en Bol.com als de jongste generatie koks weer moeten leren koken.................vanuit de klassiekers..............!!





Back to basic in de keuken....de nieuwste trend.....binnen 2011 is perfect.....maar ook!!

Ik denk dat je het ook moet gaan zoeken in een een 'upgrade' van de mensen die vóór de schermen werken en je zou je kunnen focussen op bijvoorbeeld het 'vervoer' van gasten (voor restaurants zonder hotelaccommodatie), dat 'BOB' gedoe is/was goed (aangaande de jongeren) de afgelopen jaren maar een diner zonder wijnen is géén diner. Horeca en vervoersbedrijf zouden een samenwerking moeten aangaan om hun gasten te kunnen vervoeren. Eigenlijk heel eenvoudig: De gast wil volgens mij gewoon lekker eten, lekker drinken, zich totaal kunnen ontspannen binnen de juiste ambiance en niet hoeven te 'bobben' en dan is het genieten 'pur sang'..............dat heet verwennen en gastvrij zijn doormiddel van een goede samenwerking......#gastronomie2011... #innovatie2011... #ns2011...#taxi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten