donderdag 24 maart 2011

Alles is te manipuleren...........alles.. :- ( ;- (

Vandaag belde mijn groenteboer dat hij mij de 'eerste asperges' kon aanbieden voor een X-bedrag want de beste man denkt altijd met ons mee en 'aan' ons......!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maar dit zijn de voorgetrokken asperges uit Limburg en wij willen eigenlijk de asperges die het land brengt als de tijd daar is. Toch vergt zo'n keuze het tonen van 'ruggengraat' en betrokkenheid vanuit onze bedrijven aangaande telers die met 'liefde' en beleving hun gewassen verbouwen en van de 'natuur' afhankelijk zijn!! Koken met alleen seizoen gebonden en het liefst streek gebonden producten is 'hot', velen propaganderen deze ideologie.....................maar is dit ook echt waar. Ik denk van niet, maar de restaurants die nu al asperges aanbieden, gaan dus niet mee met de seizoenen en zijn enkel en alleen puur commercieel ingesteld of de chefs houden zich niet met de seizoenen bezig. Roomser willen zijn dan de Paus, nee, maar ik denk wel dat wij binnen de horeca eens een streep moeten gaan trekken. Duurzaam gevangen vis, biologisch vlees, biologische groenten, seizoengebonden werken, streekproducten, etc, op de kaart, doen we dit echt of is dit 'bullshit'. Onder de noemer, verneuk de massa, spek de kassa.................??

Ook de Horeca Entree berichte hierover, zie: Streekproducten .......moeten we toch niet willen..!!
Ik denk dat het moeilijk blijft want de vraag is vaak groter dan het aanbod van streekproducten en wat betreft de andere 'disciplines', is de consument bereid om iets meer te betalen voor 'duurzaamheid' en kan de consument ook leven met de seizoenen....??

Verder nog even een vraag: kent u het 'apparaat op de foto hieronder...??


Wel, dat was de eerste proefversie van de robot. Maar hieronder de echte robot, deze kan zelfs sms-jes versturen, misschien binnenkort wel een 'tweet'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten