woensdag 23 maart 2011

DrentsGoed

Dinsdagavond voor de eerste keer een vergadering bijgewoond van DrentsGoed, waarbij wij als bedrijf welkom werden geheten tot deze organisatie die staat voor pure streekproducten. De deelnemenden aan deze vergadering bestonden hoofdzakelijk uit producenten van het Drentse product, eierboeren, kaasmakers, advocaatproducenten, imkers, etc. En wat mij gelijk opviel was de pure beleving die deze mensen met zich meedragen. Het is precies zoals wij koks ook 'beleving' met ons meedragen betreffende gerechten. Ook kreeg ik nog wat opbouwende kritiek, want de ambachtelijke soepen die wij onder het logo produceren, deze willen nog wel eens gaan 'scheiden' als ze wat langer ter winkel staan, dus gemodificeerd zetmeel toevoegen............want de consument kiest visueel...!! Verder hebben wij geopperd om onze productielijn met de seizoenen mee te laten gaan en hier kon een ieder in berusten.

Na de vergadering nog even een proeverij van Buitenshuys, waarbij alle producten goed in de smaak vielen, natuurlijk de laatste pompoensoep, de stoofschotel van Drents lam, de carpaccio van Drents weidevlees en een quiche met het spek van het Drenthse grasvarken.........

Mee gaan met de seizoenen, dat zouden wij als horeca veel meer moeten doen..............dan heeft de consument ook 'iets' om naar uit te kijken..................maar ja......zie de asperges.....??????????

Geen opmerkingen:

Een reactie posten