vrijdag 30 maart 2012

Gepi(e)keerd... #horeca

Gek is dat.... maar één reactie op vorig blog en dat zegt genoeg..... de mens raakt vervreemd...


Vervreemd van de horeca, het gaat mij niet om de vraag en daarop een passend antwoord, het gaat mij om de weg die we gaan volgen. Willen wij komende generaties opleiden met de gegeven 'leidraad' van dertig jaar terug.... of maken we het acceptabel en te interpreteren binnen het nu. Rijtjes opsommen deden ze vroeger.... en dat werkte... Aap, Noot, Mies....... net als pinceren, clarifiëren, laderen.... echter, zijn deze termen nog wel relevant en zo ja, hoe gaan we deze dan 'opnieuw' inweven.... of moet alles op de schop en gaan we voor 'nieuw'.... zo blijven doorgaan kost nutteloze energie, tijd en inzet..... en laten we wel wezen, dat weet iedereen..

3 opmerkingen:

  1. beste Harry,
    wat is nieuw?oké, pikeren en larderen misschien niet maar barderen, pocheren,clarifieren enz,
    en wat dacht je van mirepoix, matignon, poèleren, en ga zo maar door.
    loop ik nou zo hopeloos achter?dit zijn bijna allemaal dingen die doorgaans gewoon nog gedaan worden in mijn keuken, tuurlijk, de jeugd weet het niet meer te benoemen, op school leren ze het niet meer, nee ze krijgen nu psychologische leerlingen vraagstukken die ze met behulp van statistieken en het www moeten kunnen oplossen omdat de leerkracht er geen tijd voor heeft fatsoenlijk uit te leggen, menuleer is ondergeschikt aan kostprijsberekeningen terwijl ze vaak een runderhaas niet van een varkenshaas kunnen onderscheiden en als je zegt dat asperges aan een boom groeien gaan ze in de tuin kijken, waar is het mis gegaan?
    of ben ik gek aan het worden
    kan nog wel effe doorgaan hoor maar de strekking zal duidelijk zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. U bent bij deze van harte uitgenodigd eens een les bij te wonen.
      Met vriendelijke groet,
      Wim Geerling

      Verwijderen
  2. Dat Bericht is voor Toon Bosters

    BeantwoordenVerwijderen