maandag 26 maart 2012

Tipje van de sluier 2.2 #VdVW #praktijkgerichtecommunicatie

Afgelopen week was eens heel intensieve, vele buffetten met live cooking, veel a la carte etc....... Dit alles had mede te maken met het Thialf waar de Essent WK wedstrijden plaatsvonden....... 



De hele week zijn er lunch en diner buffetten gedraaid..... voor de sporters, hun coaches, hun sponsoren en de NOS.... elk buffet met live cooking..... Naast deze buffetten ging ook al het 'andere' gewoon door binnen Hotel Wolvega...... en dat vereist praktische communicatie.... 



En dat is hier prima geregeld.... communiceren is en blijft moeilijk, helemaal als een bedrijf negen zalen bevat.... maar er is hier goed over nagedacht.... vooral op het gebied van de interne lange afstand communicatie....





Het communiceren van 'buffetaanvulling' binnen een bedrijf met diverse interne locaties is soms al moeilijk op 'gehoorafstand' .... je moet lopen om aan te geven wat je 'aangevuld' wilt hebben..en dat kost veel tijd... natuurlijk kun je gebruik maken van de meest voorhanden liggende middelen..... echter, of zij geven geluidsoverlast.... of kosten, ook bij intern gebruik veel geld...... veel interne lange afstand communicatie middelen zoals portofoons hebben als nadeel dat je ze in de hand moet hebben en tevens aan het oor.... Van der Valk Wolvega-Heerenveen heeft hier over nagedacht...... en heeft gekozen voor 'het oortje met microfoon'..... de chefs hebben oortjes in en houden op deze manier contact met elkaar..... Gewoon even zeggen wat er opraakt in opgespelde microfoon en walhalla de chef keuken (met oortje) zorgt snel en accuraat voor het supplement, voor specifieke locatie....



Ik zelf vindt dit de meest ultieme vorm van interne 'praktische lange afstand supplementen communicatie' ..... en ik denk dat deze manier van communiceren een groot positief neveneffect geeft.. een afname van eventuele criminaliteit aangaande grote mensenconcentraties.... want 'goed geklede mensen' met 'oortjes' kunnen ook 'security' betekenen.... dus pas op.... en de chefs kunnen elkaar natuurlijk ook op de hoogte houden van 'oogstrelende' verschijningen en dan loop je gewoon even met een 'supplement kroketje' naar locatie met twee vrije handen... ;-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten