zondag 11 maart 2012

Al weer weg bij....nog steeds #onrust..... #kwetsbaar??

Vanavond nog even wat 'parlevinken' op het Internet... maar daar word je niet vrolijker van.... het is nog steeds een komen en gaan..... niet alleen binnen de top, maar ook daaronder....


Ik word daar altijd huiverig van, want al hoewel ik geen eigen bedrijf bestier.... ik altijd de medaille van twee kanten wil bezien.... en ook zo zal handelen. Als we eerlijk zijn binnen de horeca... zijn ' de gepassioneerde werknemers' een 'must'.... maar vaak ook een 'gevaar'.... 


Als je hierover 'mijmert' .... zou het eigenlijk zo moeten zijn dat 'het bedrijf' medewerkers belangrijk maakt en niet andersom... het bedrijf is de bron.... waar men uit 'mag' putten... Nu nog schuilt er een groot gevaar aangaande vorming en vergeving van 'werkmethodieken' van individuele personen. Stel je bent chef.... en je souschef gaat... of nog erger.... de chef kookt een ster en gaat elders... je eigen sommelier... gaat ergens anders schenken.... slapeloze nachten ?


Ik denk... dat etablissementen.... zo ook concerns... reëel hun eigen....  visies moeten uitdragen en daar ter ondersteuning mensen voor moeten aantrekken om hun visie  te ventileren... Waarbij de toekomstvisie wordt aangeboden...... en transparant is voor toekomstig medewerkers... wij moeten af... van 'persoonlijke interpretaties'..het bedrijf kookt, bijvoorbeeld de 'ster'.... niet de persoon.... het bedrijf neemt namelijk de risico's ... 


En wil je niet mee gaan binnen deze visie.... a la.... begin een eigen bedrijf. Het komen en gaan van werknemers en of medewerkers.... mag eigenlijk geen impact  geven binnen een bedrijf... en dat houdt maar één ding in....... alles op papier hebben... aangaande 'passionele' bedrijfsvoering.... echter zonder de 'ego passie'... het bedrijf zet de lijnen uit.... helder toch.....


De uitbater is transparant en beslist...de medewerkers verrijken.. het bedrijf...met hun kunnen..!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten