woensdag 2 november 2011

Toch nog even naar #HorecaFair #goudengarde #durftekoken

En dan toch weer die drang en nieuwsgierigheid om nog even te willen kijken naar de 'Grande Finale' van de wedstrijd 'durf te koken'.... Dus... jongste zoon mee ( word een 'koker')... in de auto en snel nog even naar Hakvoort in Emmeloord waar de Horeca Fair plaatsvindt.  


Vandaag de finale en daar moest black box... mystrery box gekookt worden..... en dat is de meest moeilijke variant aangaande het wedstrijdkoken, maar tevens het eerlijkst..... Menu opdracht.... Klassieke omelet.....Tam konijn....Krokante appel...... 


Weet één ding, u mag niet oordelen over de gerechten, mits u ooit zelf een ´blackbox´ wedstrijd heeft gekookt.... want dat durven er maar weinig.... ook binnen de top.....



















En dan zijn de resultaten anders dan maandag en dinsdag.... waarbij men zich voorbereiden kon.... Toch wel goede resultaten maar ook drama..... maar wees getroost.... het merendeel van de koks binnen de Nederlandse horeca zou niet eens durven mee te doen...... en binnen deze finale... heb je geen keus..... Ik heb groot respect voor deze jonge vakgenoten die.... met de billen bloot gingen...... alleen jammer dat mijn favoriet niet won..... maar de nestor der horeca, die rondliep verzekerde mij dat dit talent binnen een topzaak mag werken volgend jaar........ als hij dit wil natuurlijk.....


De leerling van restaurant het Nonnetje uit Harderwijk won de #goudengarde..... Pim Veen proficiat......... en nu  op naar #EvenTTCulinair..... het wedstrijdwalhalla binnen de Benelux.... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten