vrijdag 18 november 2011

#Masterclassgastronomie..... en de basis dan...????

Eindelijk is er een professor der gastronomie..... en dat was en is nodig.... eindelijk iemand die  de opleidingscentra en de bedrijven die opleiden, gaat 'bestuderen'... deze analyseert... de conclusies verifieerd en aan de hand hiervan komt met een plan voor totale reorganisatie aangaande de opleidingstrajecten binnen de horeca....... maar helaas... 


De professor gaat mondiaal en wetenschappelijk te werk..... en dat breekt mijn klomp.... hoe kun je blijven voortborduren betreffende de toekomst als het fundament niet op orde is..... kijk eens naar de uitstroom.... kijk eens naar de bedrijven.....kijk eens naar de maatschappij......


 
Maar nee, we gaan gewoon door, we gaan elkaars specifieke smaken wereldwijd laten proeven en beoordelen en dat gaan we onderzoeken, want daar zijn wij goed in... onderzoeken.... onderzoeken...onderzoeken...


Hoe kun je in godsnaam blijven bouwen aan een 'glazen bol' als de basis scheuren vertoond.. dit kan binnen mijn optiek alleen als er totaal geen landelijk beleid is aangaande structuren en opleidingscentra binnen de horeca, iedereen doet zijn of haar eigen 'ding'........ en laten we het vooral allemaal ingewikkeld houden. want dan blijft het tenminste 'interessant'.. en belangrijk..

Een wetenschappelijke en mondiale benadering van de horeca....... zonder een gezonde basis aangaande de toekomst.... hoe lachwekkend.... zijn wij bezig met de horeca.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten