De eerste dag van december gaat voor mij een andere zijn dan, dat ik normaliter gewend ben.... dan begint voor mij een geheel nieuwe uitdaging en wel bij Hotel Wolvega-Heerenveen. Een groot hotel met allure binnen mijn dorp Wolvega.... waar ik mag, gaan werken... Mijn functie binnen dit vier sterren plus Hotel zal zijn.. culinair adviseur en daar ben ik trots op..... dat is mijn 'drive'... en dat voelt goed. Wolvega is wat Vaals is binnen Limburg.... echter geen drie-landen punt maar een 'drie provinciën' punt. Het ligt op fietsafstand van 'Friesland ;-) , Drenthe en de provincie Overijssel. En op loopafstand, fietsafstand van mijn huis.... of toch maar de 'auto'...
Van een 'stip', op de kaart een 'plas' maken luidt de opdracht en dat is een hele mooie opdracht.... meer passie aangaande de keuken met behoud van concept... maar met meer swung..... meer smoel.... meer identiteit... meer vuur..... en daar houden we van........ maar altijd met de 'klassieke keuken' als uitgangspunt..... de zeetong meunière.... de Chateaubriand... want laten we wel wezen....dit is één van de lekkerste keukens..vooral ook door haar sauzen..... Maar meer over de keuken later...... eerst de kerst ervaren.....
Moet namelijk nog wel even wennen aan het aantal couvert wat verwerkt wordt binnen dit vier sterren plus hotel..... ik val met mijn neus in de boter aangaande de kerst..... want dan wordt er meer dan twaalfhonderd couvert verwerkt en dat is net iets anders dan dat ik gewend ben...... Er worden hier bijvoorbeeld geen twintig carpaccio's voorbereid met de kerstdagen, maar duizend en dat is dan, even wennen :-) ...... maar ook duizend carpaccio's kunnen met passie doorgegeven worden....
Ik houd u op de hoogte, maar zie hier mijn nieuwe onderkomen... Hotel Wolvega-Heerenveen
Ps
Mijn oprechte excuses Joost :-)... hoe egocentrisch kan de mens zijn.... Ook Tilburg wordt volwassen @pastryineurope
Denk eraan vriend, dat je van die klassiekers afblijft want ik breek je poten...
BeantwoordenVerwijderenGoedenavond heer Bult,
BeantwoordenVerwijderenBij deze onze felicitatie voor deze extra stap op deze bergweg des levens en met een extra flesje water tegen de dorst om het wat langer vol te houden. Naar mate je de berg op gaat welke af en toe een rustplaats biedt wensen we een flesje zonnebrand toe tegen de zon.
Dit is natuurlijk allemaal figuurlijk gesproken
Vous allez la plafant verte! Et jus legumes mama nanoer et bien contant le entree al a maison, ecoute du merange vert bon chef
En veel plezier en succes gewenst
Vanwaar deze woordkeuze Norbert, terwijl de 'klassieke' om verfijning vraagt ... Je moet juist blij zijn... dat de 'klassieke' keuken gehandhaafd blijft binnen Nederland.... :-)))))
BeantwoordenVerwijderenSteef b..... te anoniem Steve..dan heeft een reactie geen zin..
BeantwoordenVerwijderenBeste Harry, heel veel Succes bij het mooiste hotel van Gemeente Weststellingwerf en Oostellingwerf, dat je er veel plezier culinair aanwezig bent.
BeantwoordenVerwijderenEdwin