maandag 21 november 2011

#GildenEvent11 ...een groots #inspiratietheater.....

Een inspiratietheater was het zeker..... en tevens een druk bezocht theater daar in het Cinemec te Ede. Vele vakgenoten trotseerden de mist, net al ons..... al hebben wij helaas de opening 'gemist'... door de 'mist'.....


Eigenlijk was er te veel theater om allemaal te bezoeken, maar enkelen wilde ik voor geen goud missen..... en één daarvan was Midas Dekkers... Midas was gevraagd om een verhaaltje te houden over ' de mens en hygiëne' en dit verhaal had voor mij een middag mogen duren.... Hoe mooi.... hoe doorspekt met sarcasme.... hoe humorvol..... hoe gevat.... hoe gespitst..... hoe pakkend.... kan deze bioloog een verhaal brengen, waarbij de hele zaal stil was........ Het verhaal laat zich niet na vertellen..... helaas.... maar de boodschap was duidelijk...... we kunnen ons lichaam reinigen en reinigen..... echter, datgene waar wij het meest bang voor zijn (de kleinste, met het oog niet waar te nemen viezeriken)...... zijn niet weg te poetsen...... dit is alleen binnen de meest steriele ruimten..... en deze zijn er (gelukkig) niet binnen de horeca..... dus..... wees reëel en houdt je aan de normen en waarden die gelden voor wat de hygiëne betreft binnen de horeca, maar ga er niet te spastisch mee om..... 'de lucht is 'bevuilt' met ons.... wen er maar vast aan.......


De tweede spreker die ik voor geen goud wilde missen was Norbert Koreman..... nu kennen velen van ons Norbert als zijnde uitgever van de Culinaire Saisonnier..... als kritisch blogger... maar niet als 'spreker'...... Normaliter heeft een 'spreker' een soort 'lezenaar' voor zich, waar men staand zijn of haar betoog houdt.... echter deze 'spreker' niet..... deze spreker, sprak vanachter zijn 'toog'....een toog meegenomen uit een cafeetje in België. Op de toog een lampje.. een fles whiskey... een glas... alleen de 'asbak' was vergeten. Het mooie van dit verhaal was niet enkel de boodschap..... echter ook het authentieke.... het echte... zonder poes pas... maar puur..
De boodschap van deze 'kanselier'....... nadenken....nadenken.... en weten waar je mee bezig bent... kijken naar verbeterpunten voor ons als koks als wel voor bedrijven. Proberen om uniek te zijn, uniek te blijven met de minst mogelijke investeringen... inventief zijn.... maar vooral ook reëel. Weg met de batterijen aan amuses..... op de hoogte blijven van de inslag percentages en vooral ook 'echte gerechten' serveren met veel saus.... lekkere saus...... geile saus.......  Ook dit betoog werd doorspekt (vet spek) met humor en visueel versterkt door een goochelaar die niet veel onder deed voor Hans Klokje..... Gewoon lekker koken binnen een 'lekkere ambiance' met vriendelijke en vrolijke mensen.... die van hun vak houden en dit ook uitstralen...... alle 'vrienden' kregen zijn boekje overpeinzingen 2 mee naar huis.... mijn tip aan u... vouw alvast eens een 'ezelsoortje' op pagina......178.....


Maar er was meer, veel meer... Kranenborg die nog even live ging..... 24kitchen.... en nog veel meer..... alle kwaliteitsproducenten die lieten proeven en of zien.... Ik heb mij hier 'heerlijk' vermaakt, veel oude bekenden gesproken...... kon het toch niet laten om enkele foto's te maken van de gerechten... die tentoongesteld werden door het nationaal team...... dus hierbij, alvast ter inspiratie voor EvenTT Culinair 2012 in Assen op de beurs Horeca EvenTT.......















Noot.
De truc die wij allen mee kregen van Norbert en de goochelaar heb ik terstond thuis opgevoerd.. maar kan mededelen dat ik nooit een 'goochelaar' zal zijn........ tenminste niet voor de schermen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten