donderdag 3 november 2011

Niet reëel... binnen de #horeca van de toekomst....

Ik las een artikel op de site van de Misset en daar geeft Sergio Hermans 'acte de presence' .... ik bewonder Sergio enorm om zijn kunsten en werklust..... maar vindt zijn denkbeeld niet reëel....aangaande de werktijden..... binnen de horeca.  De jeugd schuwt volgens mij niet het 'harde' werken...maar wel de zestien uur per dag... en dat is ook 'uit den zotte'.....


                                 Bron: Misset


Als ik zo'n artikel lees dan moet ik toch wel even slikken.... er is al langer een evolutie gaande binnen de horeca en dit is  juist de 'uitstroom' van de jeugd. Als het alleen maar mogelijk is om 'top'-horeca te bedrijven door zestien uur per dag te moeten werken..... dan is er iets mis..... dan is de brigade te klein, kan men niet efficiënt roosteren....of de medewerkers draaien uit vrije wil tachtig uur per week... en wat kost dit een bedrijf aan 'overuren'....of tijd voor tijd?? Als wij de horeca naar de kloten willen helpen..... dan moeten we op deze oude voet doorgaan..... maar dit willen we toch niet....... ons ambacht moet blijven.... en ook ik moet niets hebben van 'klokkijkers',  vakbonden, etc. Maar ga wel mee met de tijd..... alles moet wel 'passen' binnen het 'nu'.... en de toekomst...... want anders blijven er maar bitter weinig toekomstig vakgenoten over.... zestien uur per dag willen en of moeten werken is, te idioot voor woorden...........


En dan kun je binnen de wereld toonaangevend zijn op het bord..... maar werkdagen van zestien uur voor medewerkers zijn totaal niet... 'toonaangevend'..... of je moet met enkel  illegale Polen willen werken..........binnen de toekomst. Met alle respect....Sergio....maar wel iets 'minder'..

1 opmerking: