zaterdag 6 november 2010

Milieu Centraal


Milieu Centraal wil de consument nu ook bewust laten worden dat ook groenten en fruit de co2 uitstoot kunnen doen bevorderen. Dit doen zij via de Dekamarkten. Er is een groenten en fruitkalender ontwikkeld die het inzichtelijk maakt wat er betreft transport voor nodig is geweest om de producten in de schappen te krijgen.
Het wordt de consument op deze manier duidelijk gemaakt dat men het best kan kiezen voor seizoengebonden producten, het liefst van Nederlandse bodem.
Een goed en nobel streven, maar waarom dan niet via een supermarktketen die landelijke dekking geeft. De horeca is hier al langer mee bezig, het gebruik van 'streekgebonden producten' is al enige tijd een 'hot' item!

Waar ze binnen de horeca zich niet van bewust zijn is, dat ook zij die streekgebonden produkten verwerken binnen hun bedrijven hun 'steentje' aan een beter milieu bijdragen op deze manier.
Vaak houden bedrijven zich hier wel mee bezig maar dit is een onvoorzien extraatje!!
Onderstaande link naar ontwikkelde kalender.
Het werken met streekgebonden producten verminderd de co2 uitstoot!!

Stel dat consumenten toch niet bewust gaan kiezen aangaande groenten en fruit en de zeespiegel blijft hierdoor stijgen dan een kleine tip voor mensen die in de toekomst een huis willen gaan laten bouwen: Laat uw huis bouwen op een 'terp', hierdoor weet u zeker dat uw huis ook binnen de toekomst snel te verkopen is als u gaat emigreren naar veiliger oorden die boven N.A.P. liggen. (koop ook gelijk een bootje, zo kunt u varen van terp naar terp)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten