maandag 19 april 2010

Verlossing

Vandaag ontslagen uit het ziekenhuis, al is Ivan nog niet totaal hersteld, worden we toch als gezin weer herenigd. In de namiddag kwamen de verlossende woorden van de dokter, nog wel enigzins sceptis maar wel bemoedigd, verder herstel kan thuis plaatsvinden. Ales ingepakt, waarbij we tassen tekort kwamen, een mens verzameld veel binnen drie weken, vooral gekregen kaarten en snoepgoed. Dan naar beneden, naar het grandcafe binnen het UMCG om snel van een 'afscheidsdiner' te genieten bestaande uit: twee cola en een portie kwekkerboom bitterballen met mosterd en mayonaise, waardoor wij te laat kwamen op de afgesproken plaats die ik had overlegd met mijn vrouw en oudste zoon.

Verlossing, ja, terugkerend naar een voor ons redelijk gecontroleerde gezinssituatie thuis.
Geleerd door dit voorval, veel, waarbij vooral het gecontrolereerde leven wat je leidt, toch niet zo gecontroleerd blijkt achteraf, hier sta je eingelijk nooit bij stil.
Wel leer je hierdoor opnieuw meer relativeren, vooral ook door de acute crises situaties om je heen.

Ik dacht ook dat ik van Sjoerd verlost was, maar nee, staat hij nu weer uitgebreid in de 'Kokskoerier', Sjoerd wordt de maitre die de tafelbereidingen doet herleven binnen de Nederlandse Horeca, eindelijk!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten