zaterdag 3 april 2010

Onzekere situaties

Normaal gesproken leef je een redelijk gecontroleerd leven waarij je eigenlijk nooit stilstaat bij onverwachte veranderingen. Onverwachte veranderingen in negatieve zin geven een ongecontroleerd gevoel, waardoor je de dingen door je vingers ziet glippen.
Geen grip hebben op een situatie voelt als een grote last die steeds zwaarder wordt. Alles om je heen draait gewoon door en natuurlijk moet dat ook. Vandaag mijn vrouw afgelost binnen het ziekenhuis, de hele dag zitten, dat dit zwaar is ben ik achter gekomen, maar een paar uur is te overzien. Mijn vrouw zit en slaapt de hele week al in het ziekenhuis en je hoort haar niet klagen.
Ivan moet de volgende week ook nog blijven, ze zijn er nog steeds niet uit wat de structuele pijn op de borstkas veroorzaakt. Wel krijgt hij medicatie tegen de streptokokken bacterie.
Zijn eetlust is ook nog niet optimaal, vandaag was er chili con carne besteld, waarbij het verplegend personeel gelijk voorstelde een andere maaltijd te laten aanrukken!
Het eten zag er dan ook daadwerkelijk niet uit, de chili op een plat bord in een dunne laag die aan de bovenzijde uitdrogingsverschijnselen had. Dan is inderdaad de eerste indruk, rotzooi!
Heb de chili zelf gegeten en moet wel zeggen dat de smaak goed was, de bijgeleverde rauwkost van witlof moest zelf aangemaakt worden met een dressing in een cupje.
Gelukkig nam mijn vrouw een eigengemaakte nasi met bijbehoren mee voor s'avonds, waarvan we alle vier gesmuld hebben.
Zelfs al zou de smaak van dit soort maaltijden goed zijn, dan nog blijft het moeilijk om te presenteren. Was de chili geserveerd in een diep bord met iets groene kruiden dan was de eerste aanblik anders geweest, maar dit kan waarschijnlijk niet in verband met het transport van de maaltijden, de hoofdgerechten moeten verpaktechnisch altijd geserveerd worden op platte borden. Iets om over na te denken zou kunnen zijn om toch ook diepe borden proberen te introduceren, maaltijden blijven hierdoor ook langer warm, omdat de maaltijdcomponenten dikker in het bord liggen. Gerechten geserveerd op platte borden koelen sneller af.

Goede, maar vooral gezonde Pasen voor iedereen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten