donderdag 29 april 2010

Verder kijken

Chef neemt afscheid na zes jaar werkzaam te zijn geweest bij Hampshire Hotel Wesseling.
Vanavond gezamelijk een borrel genomen binnen een cafe in Dwingeloo, afscheid nemen van.
Dit komt nooit gelegen maar hoort bij de horeca, mooi om te zien dat ook mensen die vrij hadden, collega's, nog even aanschuiven om de 'hand te kunnen schudden' van 'verlater'.

William nam mijn taken waar, grotendeels opgeleid en geinspireerd door onze keuken toen.
Dat chefkok 'spelen' soms moeilijk kan zijn hoort erbij, maar ik weet dat de laatste jaren zwaar waren, nieuwe momenten, niet in te schatten, die gewoon gebeurden.
Dit kost inlevingsvermogen en energie, misschien soms te veel.

Van leerling naar chefkok behoeft niet moeilijk te zijn, maar wel als er nieuwe situaties ontstaan die impact hebben binnen balans van keukens.

Te zwaar bepakt moet niet en hoeft niet, je kunt altijd verder kijken!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten