vrijdag 1 april 2011

Verzamelen......gewoon spontaan......

Ons gezin woont in een huisje dat ooit in negentienhonderd twintig is gebouwd. In die tijd werden de huizen standaard gebouwd met een 'keldertje' eronder, de plek om enige proviand zoals aardappelen en groenten op te slaan. Tegenwoordig is dit niet meer nodig, want nu bezitten we grote koelkasten om alles te kunnen conserveren.............................

Nu moet ik wel zeggen dat wij nog steeds een voorraadje aardappelen in de kelder opslaan, tussen de flessen frisdrank en wijn. Echter het nadeel van zo'n kelder is dat je ervan alles in kunt zetten en of laten staan. Het staat je niet in de weg, dus wat maakt het uit. En hierdoor ben ik ook een verzamelaar geworden, de één gaat naarstig op zoek naar pluralia om te verzamelen, maar ik niet, mijn 'verzameling' ontstaat spontaan..................!! Deze verzameling bestaat uit lege flessen, een verzameling van maanden en dan....................................dan wil je er plotsklaps vanaf.........!!Dus stoute schoenen aangetrokken, vele tassen gevuld met de verzameling en op naar de dichtstbijzijnde glasbak, bij een supermarkt. Auto er naast parkeren want o, wee als een bekende je ziet. Dan krijg je vaak gelijk van die 'lullige' woorden toegeworpen als, 'feestje gehad', was het gezellig', 'laat geworden'........en daar heb ik geen zin in. Dus hup in rap tempo proberen om de verzameling vanuit de kofferbak te laten verdwijnen...............................!!

En stel er komt dan toch een bekende aangewandeld...........dan, dan, kun je maar één ding doen!!

En dat kost je een doos aan pleisters, nee, de kelder niet meer als verzamel plaats voor 'lege' wijnflessen, alleen maar voor volle, alhoewel, die gaan natuurlijk ook weer leeg..........???????

Geen opmerkingen:

Een reactie posten