dinsdag 26 april 2011

Ambachtelijke maaltijden ter 'magnetron'.....

De magnetron is niet meer weg te denken uit onze wereld van nu, wie heeft geen magnetron thuis staan tegenwoordig en toch geeft het een negatieve klank binnen de professionele keukens.
Maar neem van mij aan dit is huichelarij van de bovenste steen, de meeste restaurants hebben binnen hun keukenoutilage, gewoon standaard een magnetron, soms ietwat verstopt.......

Enfin, wij zijn druk doende met maaltijden voor senioren die 'ter magnetron' gaan en als je daar dan mee bezig bent, blijkt dit best een interessante materie te zijn. Wat betreft het smaak technische verhaal kunnen we kort zijn, we bereiden de maaltijden als op restaurantniveau, dus goed van smaak en voor deze smaak durven we ook uit te komen, het is geen eenheidsworst wat de senioren voorgeschoteld krijgen..........!!!

Nee, je hoeft je niet te schamen als je wel eens een magnetron gebruikt en de gerechten die verwarmd worden door middel van de magnetron hoeven ook niet per definitie slecht te zijn, alleen je moet je er wel goed in verdiepen. Ons doel is enkel en alleen om de senioren te behagen met goede smaken en dat de gerechten met een minimale inspanning geconsumeerd kunnen worden. En het blijkt best wel een interessante materie te zijn, ook aangaande deze tak van sport kun je 'klachten' krijgen, al waren deze van technische aard, de smaken waren subliem, maar het plastiek waarmee geseald was, bleek moeilijk te verwijderen vonden de senioren en dat is weer een punt om je in te verdiepen..........Ik weet wel dat er ook voor de generatie van nu, nog een weg te bewandelen is, want met de know how die we met elkaar aan het opbouwen zijn op dit gebied, kunnen we ook deze groep 'prikkelen'......gewoon goed koken, ambachtelijk willen zijn en voor het gebruikersgemak..................
Maar dan wel van deze tijd en met innovatieve magnetrons, of alleen voor het design.....??


Wij blijven de 'markt' bespieden en proberen daar op in te spelen... ach, de magnetron, vaak verguisd, maar zo gek nog niet, sommige 'sterrenchefs' verwarmen hun garnituren in de magnetron.....................erg hé.......... ;-)) Maar dat mag niet naar buiten, waarschijnlijk scheuren zij ook de etiketten van de verpakking van de bouillonversterkers die gebruikt worden in de keuken, maar dat gaat tegenwoordig gemakkelijk, er zit zo'n 'rits strookje' aan ;-)

En wij, wij hebben een alibi, de magnetrons binnen onze keukens staan er enkel en alleen maar om de maaltijden te testen voor de 'senioren', en wat betreft de 'versterkers', kijk maar bij het oud papier, daar ligt niets aan etiketten, die zitten gewoon nog op de verpakking...... exit..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten