zondag 3 april 2011

Jong geleerd, oud gedaan......??Met gemengde gevoelens las ik afgelopen week een artikel in de krant met de kop, leraar slacht konijntje. Blijkt dat in het Duitse Ratekau een leraar een konijn heeft geslacht voor de ogen van de leerlingen, eerst gedood met een slag in de nek, zoals het hoort (werd niet vermeld in het artikel) en toen gelijk de keel doorgesneden. Voor de slachtpartij moesten de leerlingen het beestje een aai geven en afscheid nemen, ook moesten zij het beestje bedanken voor haar vlees. Sommige leerlingen moesten huilen, kampen sindsdien met ''slaapstoornissen''......en sommige ouders reageerden zéér geschokt........??? Ja, ja, dat heb je met sommige ouders van nu........als hun kind een schop onder de kont krijgt op school, omdat zij of hij vervelend is zijn ze ook al zóóóóo.......geschokt....terwijl dit ook héél normaal is/was.....net als het slachten van een dier!!!!!

Goed of niet, het is wel de werkelijkheid en wat er tegenwoordig op internet te vinden is aan 'wreedheden' is vele malen erger. Toch had ik in eerste instantie een lichte antipathie tegen deze leraar, maar heb mijn mening moeten bijstellen, deze leraar blijkt een 'gourmand' te zijn, want de echte liefhebbers van konijnenvlees willen dit écht vers........las ik op het blog van Norbert zie het artikel: Konijnendrager.............. :-))............

Wat het artikel echter ook niet vermelde was, dat de volgende dag het vlees ter grill ging en iedereen heeft mogen proeven en peuzelen en dat vind ik mooi, op jonge leeftijd smaken ervaren............. Ja mensen, beestjes worden geslacht voor hun vlees en dat is de werkelijkheid, dus 'jong geleerd, oud gedaan'...op naar het kippenhok jongens....enne...vergeet het bijltje niet!!
Gek hé, velen van ons houden van een lekker stukje vlees op het bord, maar wat hieraan vooraf is gegaan moet een 'taboe' blijven, ook voor voor onze kinderen..blijkbaar..wat een huichelarij ??

Ook 'De Wereld Draait Door' en dat programma begint elke dag om half acht...toonde...beelden van een kalveren-slacht, toen Chef Robert Kranenborg er te gast was....!!!!....Of is half acht een tijdstip dat alle kinderen al op bed liggen.......ik denk het niet, maar het slachten van dieren hoort nu eenmaal bij ons leven...........dus.............!!


Misschien zijn wij Nederlanders wel anders als de Duitsers en staan wij meer open voor 'back to basic' betreffende het laten zien van het 'tot stand komen' van onze consumptieartikelen binnen de opleidingsinstituten.......alhoewel laat het ook maar wezen zo....straks barst het van de vegetariërs...............binnen Nederland als de leraren laten zien hoe je konijnen moet slachten op het schoolplein....toch maar niet doen.......................!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten