donderdag 14 april 2011

De Ronde van Drenthe..en meer......

Vandaag was Dwingeloo aan de beurt aangaande het wielrennen en dat hebben we geweten, onze bedrijven binnen Dwingeloo hebben voor een kleine zeshonderd gasten gekookt, waarvan er vierentwintig 'zelf' gekookt hebben, maar eerst even iets belangrijks betreffende één van onze leerling koks, Pascal Doorten. Terwijl wij het ontzettend druk hadden vandaag en de dagen vooraf presteerde hij het om toch nog even aan een kookwedstrijd mee te doen, zonder de keuken hiermee te bezwaren, dus 'buiten de dienst om', vanmorgen vroeg snel naar Leeuwarden om het gerecht te presenteren en dan vlug terug naar Dwingeloo om binnen de 'hectiek' te treden en dan s'middags dit kunstje (op en neer racen tussen Leeuwarden en Dwingeloo) nog een keer te flikken en de uitslag, Pascal werd nummer één met zijn gerecht bij de FC Horeca Bokaal.....wat een Toppertje....!!! Ze bestaan gelukkig nog, jonge mensen die investeren in zichzelf..............zij die #altijdbezigzijnmetkoken....!!!! (wedstrijd niveau drie en vier)


Canneloni van Noordzee krab, omwikkeld met coquille, 'zand' van zwarte olijven, kaviaar van radijs, gedroogde Friese worst, een 'sponscake en krokant van ' Tynjetaler' kaas.
Top prestatie, nu alleen nog wat doen aan dat 'klote handschrift'........... Pascal ;-))

Enfin, twee grote buffetten bij Hotel Wesseling en Hotel de Brink verzorgde diverse partijen, waarvan er twee in de ochtend werden geserveerd, onder andere het pasta-ontbijt voor de 'fietsende dames', want daar houden 'fietsers' van....!! Wielrenners bedoel ik eigenlijk!!


De kreeften die geserveerd werden bij Hotel Wesseling, werden dit keer op een andere manier gekookt, de brigade heeft ervoor gekozen om de kreeften eerst te 'verdoven' voor ze, ter court bouillon gaan en ook hebben ze een mechanisme ontwikkeld wat uiterst efficiënt blijkt te zijn.
Dat dit de meest humane manier van het koken van een kreeft is blijkt uit de 'buiging' die het diertje heeft gemaakt in de pan......!! Deze humane manier, om een kreeft te doden was ook voor ons ook een leerproces.


Toch nog iets El Bulli, maar dan voor de show....... ;-)

Was het eigenlijk wel zo druk, of is dit een momentopname.......??


Finish van de wielrennende 'dames' en wat gebeurt er dan, weg zijn de koks, ineens de keuken leeg terwijl ze totaal geen affiniteit hebben met de sport op zich, de meesten interesseren zich voor 'andere sporten'...............oké, nu begrijp ik het, maar dan moet je wel Italiaans spreken..!En dan doen we nog 'even' een kooksessie met de gemeente Midden-Drenthe............alle tafels vanavond bezet bij Hotel de Brink, behalve die van vierentwintig, zes gasten wilden graag een wijnproeverij en de rest stond zelf te koken.......................en dat ging 'lekker' informeel.....!!Mariane Vos (wielrenster) was goed, maar Pascal Doorten (koker) was beter, puur op punten, 98 van de 100..................en wij de 'rest', hebben dit laten gebeuren.......TOP.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 opmerking: