zondag 17 april 2011

Over..koken...monsterboard... voorspelt....

Koken, een keuken willen 'bestieren' is meer dan een ambacht beoefenen, gepassioneerd koken heeft te maken met inzichten...................en tot het uiterste gaan, maar wel op een gecontroleerde manier...............!!!!

Vroeger stond ik te koken van half tien in de ochtend tot een uur of één uur in de nacht en dat was toen mijn eigen vrije keuze, ik wilde 'goed' worden, investeren in mezelf. Tegenwoordig lijkt dit uit den boze te zijn, binnen de horeca hebben er veel veranderingen plaats gevonden die méér van deze tijd zijn wordt er vaak gezegd............zo ook het 'achturige tafereeltje'......

Maar toch wil ik hier een kanttekening bij plaatsen, leidinggevenden binnen de horeca, ook binnen keukens, kunnen geen 'urenneukers' zijn, het ambacht past je, of het past je niet. De goede 'chef' en of 'souschef' kent een balans tussen privé en werk, waarbij hij of zij de 'dienst' behoort in te kunnen vullen op een dusdanige manier dat alle medewerkers binnen keukens, deze balans ook kunnen verkrijgen en dat lukt je nimmer binnen acht uurtjes............ maar dat maakt niet uit mits het product van chef of souschef maar ter tafel komt..........ons vak..!!!!!

Een chef of souschef is flexibel, zowel binnen privéleven als op het werk, hij of zij probeert ervoor te zorgen dat medewerkers kunnen functioneren op een prettige manier. En wat betreft de aankondiging van 'Monsterboard' dat er een grote concurrentieslag gaat plaatsvinden binnen de horeca om de 'goeden binnen de horeca', daar ben ik het helemaal mee eens, deze slag vindt nu al plaats.........!!!!!!!!

Ik denk dat de 'goeden', diegenen zijn die geen oogkleppen meer op hebben, vooruitdenken, meedenken, inzicht hebben, efficiënte en effectieve (ambachtelijke) werkmethodieken hoog in het vaandel hebben staan en deze ook beheersen, oké, alleen maar 'top' willen koken kan, maar dan moet er ook een kwantiteit aan kwalitatief goede mensen voor staan, maar wees reëel, hoe velen van deze bedrijven sluiten hun deuren momenteel niet!. Een sterrenrestaurant bestieren is gevoelsmatig misschien het walhalla, maar het gaat erom dat de de'tafeltjes' gevuld zijn binnen een restaurant tijdens lunch en diner.

Maar er zullen er ook collega's zijn die de meest 'goeden' aanwijzen, als zij die het best kunnen 'twitteren', kunnen 'foam-spuiten', 'laks zijn', alleen maar denken in hun eigen straatje, zonder enige basiskennis zijn en dat blijft.............een groot punt...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik las op het blog van Norbert over koks die in een T-shirt staan te koken, met sandalen aan, met de broek 'op half vier', zij zullen waarschijnlijk 'deze groep' aandragen', god behoede ons.... en weet je, ik ben niet eens gelovig.................................. :-((

Geen opmerkingen:

Een reactie posten