zaterdag 16 april 2011

Rare appels..............

Normaal gesproken hebben we nooit problemen met onze groenteleverancier, alleen de laatste tijd blijkt, dat er een probleem is met zijn appels en dan vooral met de granny's...............!!!!!


Vaak krijgen we appels waar een stuk uit mist, het lijkt of er gewoon een hap uitgenomen is, nadat we dit bij de 'beste' man kenbaar hebben gemaakt, lijkt het even goed te gaan, maar zo nu en dan duiken ze weer op, de chauffeur kan de dader niet zijn want die houdt niet van appels!!

Enfin, we krijgen de 'gehapte' appels altijd vergoed maar toch is het een merkwaardig verschijnsel. Deze beschadigden gaan natuurlijk nooit 'ter mand' voor het ontbijt omdat je ze op het oog eruit kunt halen. Maar er zijn nog andere verschijnselen die 'moeder natuur' voor ons in petto kan hebben en dan begin ik huiverig te worden. Soms kun je 'vies nat gaan', bijvoorbeeld met vlees, waarvan je de juiste rijping niet visueel kunt waarnemen, zodat je, door een onjuiste rijping, klachten kunt krijgen van gasten. Natuurlijk is er dan een menselijk falen aan te wijzen, maar op het oog is er niets aan te merken op het vlees, de rijping is een kwestie van vertrouwen die er speelt tussen afnemer en slager.....................
Wat betreft het andere verschijnsel van 'moeder natuur' aangaande de appels ben ik erg geschrokken, pas op met de granny smith, soms is de appel, niet wat zij lijkt te zijn en dit is aan de buitenkant niet waar te nemen.....................Wij zijn overgegaan op de Elstar, maar ik houd mijn hart vast..................niet te geloven...!!!!

2 opmerkingen:

  1. Ik begrijp echt niet waarom je theatraal die foto plaatst alsof het iets bijzonders is. Wellicht lopren jullie in Drenthe achter. Wij Brabanders weten het: je hebt moesappels en flamoesappels. Dat zijn twee verschillende dingen die je nooit met elkaar moogt verwarren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, of wij in Drenthe achterlopen weet ik niet,ben wel blij dat we hier in Drenthe deze appel nu een naam kunnen geven.

    BeantwoordenVerwijderen