donderdag 1 september 2011

Vreemde eend in de bijt......

Vandaag was het een dag van de vreemde eenden, binnen de keukens..... in horeca Nederland.


Ja mensen, vandaag was de wisseling van leerlingen onder de 'leerbedrijven' en dat is altijd een lastige dag.... voor zowel de nieuweling als wel voor het keuken en bedieningsteam...van een bedrijf..... nu gaat de 'inwerkperiode' beginnen en die blijkt vaak moeilijk... maar niet getreurd beste mensen.... wilt u dat iedere nieuwkomer gelijk efficiënt aan de slag kan..dan volgt u toch gewoon het SVH InwerkProgramma..... ;-)... is trouwens gratis en dus erg Nederlands...  



Maar weet u wat het moeilijkst is binnen deze periode binnen keukens..... dat is namelijk het vrijgeven van de 'keukengeheimen'. En 'keukengeheimen' dienen beschermt te worden..... maar hoe in godsnaam.. hoe, met al nieuwe mensen in de keukens, die hun mond moeten houden...
Stel dat je 'echte keukengeheimen' hebt dan moet je deze contractueel beschermen... één klein zinnetje onder het contract zal voldoende zijn denk ik.... een zinnetje als: Niets uit deze keuken mag geopenbaard worden, gekopieerd en op welke manier dan ook vergeven worden. Gebeurd dit wel dan wordt u verguisd binnen alle respectabele horecabedrijven binnen de Benelux.... en wij weten U te vinden..... ja, zo'n zinnetje zou deze bedrijven behoeden... voor...



Dan blijkt ineens dat de 'regionaal' gevangen vis gewoon bij een landelijk leverancier vandaan komt en niet uit de vecht, het Texels lam blijkt uit Nieuw-Zeeland te komen... de handgedoken verse coquilles komen uit de vriezer, de geglaceerde groenten uit de magnetron, dat er 'voorgebakken' wordt 'als het druk is' en ga zo maar door......Ja, de vreemde eend doet vele indrukken op.... maar moet straks de snavel wel houden.....


Deze dag, wordt er veel recht gepraat, wat eigenlijk krom is...... maar eigenlijk is dit totale nonsense.... mits je gewoon 'eerlijk' bent......waarom doen we toch zo moeilijk.......mensen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten