maandag 12 september 2011

Uit de kast komen....

Mijn vermoeden werd vandaag bevestigt en dit wil ik u niet onthouden. Vaak heb je een bepaald gevoel bij mensen en vandaag was een dag dat dit gevoel dan ook daadwerkelijk klopt. Vandaag heb ik meegemaakt 'dat iemand uit de kast' kwam en ja, dan voel je de opluchting bij die persoon. En weet u, ik respecteer dat, ik vind dat moedig en zal hier ten aller tijde respectvol mee omgaan......

Nadat onze keuken vanavond de dagelijkse poetsbeurt had ondergaan..... trokken wij ons koks ons even terug... even een 'rokertje doen', maar toen we terugkwamen viel mijn mond open..... de laatste desserts voor het Hotelmenu werden al klaargemaakt, door Ivo. Vaak had ik mijn bedenkingen, hij maakte ook al 'te' graag de 'salades' voor het HP-menu's, maar ja daar sta je dan niet gelijk bij stil.... een maître... die als een kok met passie iets lekkers wil maken voor de gasten. Heb even getwijfeld aan de oorzaak, vind hij dat wij als koks onder de maat presteren... of heeft dit een andere oorzaak. Enfin, Ivo is vanavond uit de kast gekomen en vindt de keuken toch ook wel heel interessant. Eigenlijk is Ivo een kok...... maar dat geeft niet, wij accepteren en stimuleren dat, een bedieningsman die eigenlijk toch wel heel veel van de keuken houdt......... en hiervoor ook de papieren heeft..... proef zijn 'stroganoffsaus' maar eens die al minute binnen het restaurant wordt bereid......(met dank aan Sjoerd....de leraar)


We maken 'stiekem' een mise en place briefje voor je... zodat je nog gerichter te werk kunt gaan binnen de toekomst..... en nu maar hopen dat je collega's je nog accepteren..... wij in ieder geval wel, welkom binnen de keuken... van de toekomst ;-)


En wil je meer weten over 'kunnen' schuimen en aquarium-koken geef dit aan, kan ik je in twee minuten uitleggen en dat maakt je nog interessanter..net als ons.....

3 opmerkingen:

  1. goh............ iemand uit de bediening die uit de kast komt!! niets nieuws en heeft ware voorgangers zoals JOOP en Pierre Wind, dde ik meemaakte bij Seinpost onder Savelsberg.
    'T kan verkeren en nu vooral de juiste discipline bij brengen want we gaan niet zeveren over een lamszwzerikje.
    Neem hem ter hand en stoom hem op tot een ware kok en niet een halove nicht ddie koken leuk vind....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem één, u begrijpt niets van het verhaaltje, waarbij ik niet doelde op geaardheid. Dit gaat over iemand uit de bediening die koken ook wel heel mooi vindt. En wees met reacties niet anoniem, want daar houd ik niet van..... is te goedkoop.

    BeantwoordenVerwijderen