vrijdag 30 september 2011

De horeca....... hoe #flexibel ;-)

Het is eind september en binnen de horeca houd je, je dan bezig met de 'kerst'.... de menu's en kaarten moeten klaar en normaliter is dit niet zo'n 'probleem', maar dit jaar wel........


Het bedenken en ontwikkelen van gerechten voor de kerst is nimmer een probleem, want de natuur zorgt voor de 'juiste gemoedstoestand' van ons chefs. De herfst is ingetreden, de bomen verliezen hun blad.... de kleuren der natuur veranderen..... op naar de winter... de kerst... In oktober het wild weer op de kaarten, spruiten, rode kool... en ga zo maar door.... Maar dit jaar niet.....dit jaar gaat het iets anders.....we stellen de kerstmenu's nog even uit en gaan voor de lente en zomer menu's voor 2012...... want ja.......... het gevoel is er nog niet.... maar het 'zomergevoel' wel en dat is het mooie van de horeca.... gewoon flexibel zijn en de zomer menu's nu al vaststellen........ en de kerst ??.................. 






.... de kerst gaat gewoon door, maar dan moeten we wel ander weer krijgen.... liever nu nog een lekkere salade serveren... dan de rode kool en de gieser wildeman....maar dan vraag ik mezelf toch af waarom wij de kerstmenu's niet hebben gemaakt in juli en augustus toen het 'weer' slecht was.......

Gewoon nog even wennen aan de veranderingen aangaande de seizoenen..... maar vandaag genieten onder de parasol...... de kerst... lijkt dan nog ver weg..... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten