zondag 18 september 2011

De gastronomie dus echt naar de naar de klote....

Hoe elegant zijn zij, die de horeca op een voetstuk hebben geplaatst. Hoe elegant zijn zij, of kunnen we nu alles naar het rijk der fabelen 'verhuizen'. Is een ster geen donder meer waard en ook een vermelding in De Lekker, zegt niets meer.....................




Voor velen was dit een 'doel' om te gaan, maar waarvoor, ik wordt misselijk als ik diverse interviews lees op internet, die alle 'heilige grond' tot vervuilde maken.... en waardoor... gewoon door 'eigen genot'.... de gastronomie blijkt van glas en glas kan barsten.... eerst een sterretje en dan gaat alles.... naar de knoppen. John de Mol zou hier een goedlopende, goedkope soap van kunnen maken.... die jaren zou kunnen draaien............ de gastronomie.. waarop gebaseerd....??



Als belangrijke gidsen nu uit de doeken gaan doen, hoe hun werkmethodieken waren en zijn, dan storten vele levens in.... mensen die ergens voor gingen, raken alles kwijt.... hun gevoel, hun beleving en hun doel...... niet te geloven dat, dit gebeurd.... door persoonlijke perikelen...



Maar laten we niet bij de pakken neer gaan zitten, de belangrijkste toonaangevende 'culinaire' bladen binnen de toekomst zullen waarschijnlijk de Libelle, de Magriet en de Privé zijn..... alhoewel.... de Privé toch maar niet want daar wordt ook vaak met modder gegooid...


Gelukkig ben ik een relativerende persoon die enkel waarde hecht aan echte 'mensen', veel 'doorziet', van koken houdt, van volle parkeerplaatsen houdt en de rest zal mij een zorg zijn..... Er zijn twee culinaire magazines die ik niet benoem......maar dat hoeft ook niet.... want deze zijn van het kaliber, 'goede wijn behoeft geen krans', maar wat een zootje maken sommigen ervan....
Beoordelingen van restaurants blijken niet objectief te zijn.... en dan blijft er nog maar bitter weinig over om als doel, na te streven zullen velen denken...... maar het enige 'echte' doel is toch niet zo moeilijk..... volle parkeerplaatsen en tevreden gasten..... maar deze keer zonder een notering te willen behalen in welk blad dan ook, de nieuwe wereld, zonder een aan teveel stress... en voor hun die op de wolken liepen..nu gewoon weer op de 'grond'...wel even wennen natuurlijk dat noteringen in bladen met een korrel zout genomen moeten worden.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten