maandag 7 juni 2010

Uitkijken naar.............

Voor sommigen alleen maar de vakantieperiode, maar voor mij ook naar de te komen periode dat diverse mooie produkten zomaar tot groei komen.
Vooral ook de verse kruiden, wij nemen kruiden af bij een idealistisch leveranciertje uit Wapse, mensen die houden van kruiden, ervan alles over weten en niet commercieel zijn ingesteld. Kok&Kruid heet hun kruidenveld, waar je je waant in een klein paradijs waar je volledig tot rust komt en de tijd vergeet. Hier proef je wat kruiden zijn en niet allen kruiden maar ook bloemen, vooral ook straks de oostindische kers met haar eigen smaak en de verschillende soorten mint.







Kok & Kruid te Wapse





Soms begin je dan te dromen, koken binnen zo'n tuin op een een 'kookeiland' met gasten die de kruidenbeleving willen beleven, de geuren de smaken, het onthaasten, etc.
Maar maak je dit commercieel dan kan dit de beleving teniet doen, toch wil ik hier iets mee gaan doen wat het is te mooi en te intens om het niet te 'delen'.
En dan ook nog onze 'Hollandse truffel', de zomercantharel, deze zit er ook weer aan te komen.
In Drenthe groeit deze Hollandse truffel gewoon langs de paden, op campings en ga zo maar door.


Onopvallend loop je s'morgens over een camping en terwijl de vakantieganger zit te ontbijten, pluk je de dagverse cantharellen rondom de caravan. Natuurlijk vallen wij dan niet op in onze outfit, het is een gewoon verschijnsel dat er s'morgens om 7.00 uur koks een camping afstruinen.
Of toch niet? nou ja, ik heb nooit enige wanklanken gehoord.

Hier kijk ik naar uit en het zit erweer aan te komen, maar nog even geduld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten