zondag 6 juni 2010

Druk bevolkt, zo uit het niets

Wat soms zo vreemd is binnen horecabedrijven, de onvoorzien piek tijdens een avond.
Zo ook vanavond, alsof een 'bijenkoningin' zich had gezeteld op het terras en het volk zich als een kluit om de 'koningin' verzamelde. Weet wel dat de 'koningin' niet gereserveerd had.
Dit is binnen de bijenwereld normaal en dan bedoel ik het verzamelen en niet het reserveren.
Het regende bonnen binnen de keuken, zomaar vanuit het niets en dan wordt er horeca bedreven, al die gasten tevreden stellen en teams die werken als een geoliede machine.

Stel dat je de 'koningin' zou kunnen herkennen, dan zouden Mbo-opleidingen opnieuw een opleiding kunnen starten: de horeca-imker, begeleidend lesmateriaal bestaat al en is dus geen probleem. Leerlingen zouden hierdoor grote 'marktwaarde' kunnen verkrijgen, zij kunnen het volk leiden naar de plaats die de ondernemer graag bevolkt ziet, het terras, maar nu gecontroleerd en alleen maar door het plaatsen van 'de koningin'!

Wat zijn de dan de competenties binnen de opleiding: Horeca-imker?
  • Heeft hij of zij oog voor de natuur.
  • Kan hij of zij omgaan met 'wilde beesten'.
  • Heeft hij of zij controle over een massa.
  • Kan hij of zij deze massa structureren.
  • Kan hij of zij deze massa verplaatsen.

Ben benieuwd welk ROC hier 'brood' in ziet, maar gelukkig nu wel met fundament en beschreven leerstof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten