maandag 28 juni 2010

Recessie en reorganiseren

We hebben het allemaal gelezen, duizenden banen worden geschrapt binnen TNT.
Nog steeds is er economische neergaande lijn die vele bedrijven failliet laat gaan of bedrijven laat reorganiseren. Dit veroorzaakt een onrustige en instabiele situatie onder mensen die geraakt worden door dit alles.
Daarom is het en blijft het altijd belangrijk om een 'witte muis' te zijn binnen organisaties en geen grijze. Wees je ervan bewust dat binnen deze 'tijden' niets normaal is, al lijkt het soms wel zo.
Denk eens na over je eigen inbreng binnen organisaties en ben je dan wit of grijs. Grijzen doen alleen hun 'ding' en hebben geen inspirerende en motiverende inbreng binnen organisaties.

Wees je ervan bewust dat het routingmatig denken en doen van mensen binnen de afgelopen jaren 'gemakkelijk waren' in opgaande conjunctuur, maar nu, nu is alles anders, geen plek meer voor 'egocentrisch denken', nu alleen maar meer planmatig en bedrijfsgericht.
Zij die niet meedenken vallen buiten de boot, bedrijven zijn niet meer blij met medewerkers, maar medewerkers moeten blij zijn met het aangeboden werk en persoonlijke geneugten secondair maken.
Het is niet meer zoals jaren geleden, waarbij het gras maar bleef groeien, nu moet er worden bemest en zorg aan worden besteed want anders verdroogt het!!!!
En zo is het ook binnen de horeca, gasten willen ontvangen, moeite willen doen om te verbeteren, het hebben van rechten en plichten was een grijs gebied binnen de horeca voorheen, maar nu niet meer!

TNT gaat werken met 'flexibele' medewerkers, niet voor niets, maar of het gaat werken zal blijken. Bezuinigen op gekwalificeerd personeel zal altijd impact hebben binnen een organisatie, ongeschoolden hun werk laten uitvoeren zonder betrokkenheid lijkt mij niet logisch.
Binnen de horeca zou je dit kunnen vergelijken door je 'buurvrouw' bij de pass te zetten en de bonnen te laten annonceren.

Plopsaland had niet gebouwd hoeven worden binnen Nederland, het ontstaat al !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten