vrijdag 11 juni 2010

Fabeltjes verkocht aan de hobbykok

Al loopt het aspergeseizoen al weer naar het einde, 21 juni, toch blijven de vragen nog steeds komen hoe je de asperges het best kan verwerken en bereiden.
Heeft U ooit een 'aspergepan' aangeschaft, probeer deze dan zo snel mogelijk via marktplaats te verpatsen.
Asperges kook je het best af in een braadslede of voor kleine porties in een koekepan met redelijk hoge rand (beter bekend als de 'hapjespan')
Dus aspergepan EXIT !!!

De beste manier om asperges te schillen is gewoon met een dunschiller van goede kwaliteit, ikzelf zou altijd kiezen voor het merk W├╝sthof, omdat je dan weet dat je kwaliteit in huis haalt.


De juiste keuze !!!


Alle andere aangeboden materialen zijn in mijn ogen geldverspilling en werken niet echt effectief, daarbij komt ook dat een normale dunschiller universeel is. Als je de asperge schilt gebruik dan een cakeblik als ondergrond, leg hier de asperge op en schil hem van kop naar kont.


Koop dus niet deze speciaal aangeprezen specialistische materialen.


EXIT !!!
Deze aankoop, na verwijderen mes, als 'katapult' voor de kinderen.
EXIT !!!
Deze aankoop, na verwijderen van de messen gebruiken als 'pastatang'.
EXIT !!!
Deze aankoop kun je altijd nog gebruiken als 'figuurzaagtafeltje'Kook de met de dunschiller en op cakeblik geschilde asperges in een braadslede of koekenpan met water onder toevoeging van iets zout en suiker, de schillen op de asperges leggen. De kooktijd hangt af van de dikte van de asperges en uw eigen voorkeur van gaarheid.

Restverwerking:

Smelt 50 gram boter in de pan, voeg 60 gram bloem toe en daarna een liter afgekoeld kookvocht van de asperges met eventueel iets van de schillen. Breng langzaam aan de kook, pureer, zeef en breng op smaak met zout en peper. (om kracht te verkrijgen in de soep, een bouillonblokje van kip)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten