donderdag 13 mei 2010

Hemelvaart.

Wat dit betekent voor onze bedrijven binnen Dwingeloo ?
Dit is voor ons een Waterloo, waarbij wij enigszinds gehavend maar toch elk jaar weer als 'overwinaars' uit de strijd komen.
Dwingeloo wordt tijdens Hemelvaartsdag overspoeld met mensen en dan praten we over duizenden. Deze mensen doen hun 'ding', maar willen ook graag iets drinken en eten en vandaar dat Hotel Wesseling en Hotel de Brink zijn als een mierenhoop. Overal beweging, rumoer, kortom overal consumerende mensen.

En wij, wij proberen al deze mensen te voorzien van het gevraagde. dit is voor ons elk jaar opnieuw een uitdaging en een voorspel naar het seizoen.
Overleef je Hemelvaartsdag dan kun je niet meer 'kapot' gaan, dit geldt voor bediening en keuken. Honderden mensen hebben vandaag bij onze bedrijven gegeten of iets gedronken. De printers raakten oververhit, bonnen, meters lang moesten verwerkt worden, door zowel bediening als koks.

En dit alles met goed gehumeurde medewerkers, teams die dit gecontroleerd lieten verlopen.
Tijdens het sluitingsdrankje was een ieder nog goedlachs maar toch voel je dan de 'vermoeidheid' van mensen.

En ik?
Heb centraal gestaan met een 'apart gevoel' alsof ik niet nodig was, ben even bijgesprongen binnen het heetst van de strijd, maar dit mag geen naam hebben.
Mijn'kick' haal ik dan uit de productie van basisproducten voor de keukens, maar toch een vreemde Hemelvaart, ik voelde de echte druk niet.

Wat wel mooi is om te zien en te horen is, hoe keukens werken onder deze bijzonder hoge druk, waarbij bonnen van over de twintig personen zomaar de 'pass passeren'.

Hierdoor zal Dwingeloo nooit een Waterloo worden, onze generaals (chefs) hebben een gezamenlijke strategie en die strategie heet: Teamspirit!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten