woensdag 26 mei 2010

De 'leverancier' naast de leveranciers.

Vaak heb je naast je grote leveranciers ook enkele kleinere die producten aanbieden die nergens anders te verkrijgen zijn. Zo ook is Gino da Deppo, een ''leveranciertje' met enkel originele Italiaanse producten. Gino doet dit samen met zijn vrouw Hilda op een wel hele aparte manier, zij houden hun 'afnemers' constant, persoonlijk op de hoogte van nieuwe en of interessante producten. Als ze langskomen met hun gekoelde bestelwagen, die zo vol zit met producten dat er werkelijk niets meer niets meer in past, kijk dan uit voor de volgende zin, die Gino graag gebruikt: 'you must taste this.....'.

Voordat je het weet ben je 'verkocht' en pas op, voordat je het in de gaten heb, heb je de hele keuken vol liggen om alles dan maar even te 'proeven'.
Dit vaak op een tijdstip dat je niet past, want wij Nederlanders zijn van de tijd en dat zijn Italianen niet.
Maar hierdoor zijn zulke mensen uniek, net zo als de smaken die zij verkopen, mensen met een verhaal, half in het Engels, Italiaans en in het Nederlands.
Op deze manier zijn wij ook verslingerd geraakt aan de kaas: Sans Severino, de perensalsa, de tomaatjes op olie, de trofie, de artisjokkencreme, etc.

Dit zijn maar enkele producten die wij verwerken binnen onze gerechten en die wij gelukkig onze gasten kunnen serveren, mooie smaken.
Het mooie aan deze producten uit Italiƫ is vaak de pure smaken die zij hebben, eigenlijk moet je er niet mee gaan 'rotzooien'.

Gino komt vaak alleen de keuken binnen om de producten te laten 'proeven', Hilda blijft dan vaak in de bestelwagen zitten en dit is ook weer zo apart, heb zelfs gehoord dat bij bepaalde restaurants een consumptie in de bestelwagen wordt gebracht.
Bij ons komt Hilda gelukkig nog weleens uit de wagen en hierdoor mag ik een keer langskomen bij Gino en Hilda en er wordt mij dan geleerd om de perfecte risotto te maken.

Waarschijnlijk zal het niet blijven bij de risotto, you must taste this zal dan vaak klinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten