woensdag 25 september 2013

#Eierenhalen .... (deel twee)

Vandaag waren de eieren op en dat betekend dus 'eieren halen' niet spannend, niet toedoende zult u denken... maar 'eieren halen' heeft bij ons, binnen een relatief korte periode een geheel andere betekenis gekregen... we gaan dan inderdaad eieren halen en dat doen we in St Jansklooster bij de kippenboer, maar we doen ook andere dingen.... we gaan op pad om te zien, te horen , te ruiken en te beleven... (en dat kost soms tijd en dat vinden wij belangrijk)


Ik zorg er persoonlijk voor dat één maal per week de eieren op zijn.... zodat we kunnen beleven...en zo heb ik kennis mogen maken van 'de waterwegen' die dit natuurgebied bezit, want er is zo'n '1000' waterweggetje die naar St Jansklooster zouden kunnen leiden, maar dat was te ver... Rein aan het roer van zijn 'sloepje'... ontspannen..




En na een paar whiskeys,  mocht ik ook even 'schipperen' door de wateren die Wanneperveen op de kaart hebben gezet.... een must voor hun die oog hebben voor de natuur, voor beleving.. nou ja, de plaatjes spreken voor zich....






Nadat we de boot geparkeerd hadden in de overdekte op afstand bedienbare  'botenparkeerplaats' kwamen we tot de conclusie dat we genoten hadden van de natuur, maar we zaten nog steeds zonder eieren... dus in de auto, op weg en dan blijkt de navigatie ons te leiden naar de 'Waterlelie' een uitermate 'gewillig cafeetje' waar je gewoon even wilt aanschuiven aan de stamtafel.... dus dat hebben we gedaan, een authentiek cafeetje met nog tapijt op de grond en glas in lood raampjes...en natuurlijk een 'toog' waar je even kunt 'bijkletsen'..




We hebben veel 'beleeft vandaag' en dat alleen door de eieren... en dat doen we iedere week, terwijl er geen tijd voor is... maar weet u.... ik zorg dat iedere week de eieren op zijn en dan komt Rein (de eigenaar) wel weer aankloppen.... we 'moeten even gaan' want ze zijn op....  en daarop zit ik dan te wachten.... want we zijn druk... maar maken wel tijd voor de echt belangrijke 'dingen' die het leven interessant maken net als u.....(de plek van het cafeetje houd ik nog even geheim.... want anders zou de stamtafel altijd vol zitten)

Doe het maar eens... gewoon doen... en niet gepland.... dit is niet als 'onthaasten' en 'quality time' willen hebben... dit is genieten van situaties...voor velen heel moeilijk....maar zo eenvoudig....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten