maandag 7 mei 2012

Interessante materie..... #keuzesmaken

Zag vandaag een aflevering van Rudolf op 24kitchen in San Fransisco.. waarbij hij een bezoek bracht aan een grote cateraar.... met een Nederlandse chef aan het roer............. 


Deze cateraar verzorgt partijen waarbij duizenden gasten 'aanschuiven'.... wat een hele organisatie met zich meebrengt, echter het meest interessants vond ik dat een 'gedragsindicatie' van de consumerende groepen in kaart hebben gebracht. Zij hebben zich verdiept in 'eetpatronen' van specifieke groepen...en dit ik kaart gebracht... zodat hun buffet opstellingen strategisch worden neergezet. Zij weten dat de komende gast een wijntje of een biertje neemt en dan eerst de linkerkant van het buffet met schaaldieren aandoet, een paar gamba's neemt en daarna  bijvoorbeeld voor een sateetje gaat aan de rechterkant van het buffet....  


Wij binnen de horeca doen hier wel een beetje aan mee aangaande de opbouw van onze menukaarten..... maar het plaatsen van een strategisch geplaatst buffet is voor mij een nieuw inzicht....  Dus eens neuzen op het net... en toen ik een interessant artikel hierover, 'over smaak valt wel te twisten'  op de site van Noldus


Stel dat je de banqueting meer gecontroleerd kunt laten verlopen door het gedrag van specifieke groepen te bestuderen... dan is dit een interessante materie....Stel dat je weet dat de gast eerst naar de linkerkant van het buffet loopt en kiest uit de eerste twee shavings.... dan zet je daar je marge producten in.... daarnaast de producten met de mindere 'marges'.... en dit herhaal je rechts ook... dan worden buffet opstellingen ineens interessant.... de gast doet zijn en haar ding vanuit gedrag..... en een bedrijf heeft op deze manier meer controle over de inslag..... nieuw.... nee, maar wel interessant om eens mee te nemen binnen een 'brainstorm'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten