Vandaag was Jol jarig... en daar hoort taart bij.... maar dit maal zonder de tompouce... en dat is interessant.... we hadden natuurlijk diverse soorten gebak.... allemaal vers.... maar de tompouce is en blijft een buitenbeentje.... en we weten allemaal waarom...... details....
Mensen die kiezen voor de tompouce... zijn mensen die 'wars' zijn van opgelegde 'etiquette'..want het kiezen voor een lekkere 'tompouce' is gevaarlijk, deze vorm van zoete 'architectuur'.... is haast niet te verorberen op een ogenschijnlijke 'nette' manier......
Druk je vork in het 'dakje' en de vulling loopt alle kanten op...... alleen de liefhebbers hebben hier 'lak' aan en kiezen voor deze zoetigheid...... alleen er zijn velen die wel willen, maar door het 'gebruikers-ongemak' kiezen voor wat anders..... zij willen niet lopen 'kloten' met een gebakje.... hoe lekker deze ook is..... velen kiezen vanuit 'gemak'..... dus serveer je de mini tompouce.... dan is het geen probleem..... dit geeft geen 'gedoe'....
Stel dat wij mensen, gasten, gerechten kiezen vanuit deze ratio.... dan worden de Oosterse serveermethodes van voedingswaren interessant..... stelt u zich eens voor dat we alles moeten gaan degusteren met 'stokjes' en of onze handen..... dan moet alles 'spijsverteringsklaar' zijn waarbij enkel de 'kiezen' hun vermalende factor behouden........ laten we de tompouce eens nemen als uitgangspunt..... evenals de spareribs..... en dan denk ik dat je allebei gewoon moet eten met je handen..... geen mes en vork meer, maar enkel 'stokjes'...... wie durft te kiezen voor de tompouce.... blijft voor mij interessant en vermakelijk......om te aanschouwen...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten