Vanmorgen had ik toevallig een geanimeerd gesprek met onze patissier uit Meppel, over de huidige maatschappij en de generatie Y die langzaam maar zeker de overhand krijgt... en dat doet mij zeer.... erg zeer.... want dit blijkt een generatie te zijn die..... niet meer handelt vanuit normen en waarden......
De Y generatie..... mobieltje bij de hand en de 'doppen' in het oor... en gewoon gaan met die banaan.... nimmer diep wroetend, enkel en alleen aan de oppervlakte opererend... snel, zonder fundament en nietszeggend.... maar wel gebekt......
De patissier gaf aan dat hij moeilijk aan 'gedreven' vakmensen kon komen.... en wees wel dat zelfde euvel hebben we ook binnen de horeca..... ze zijn er nog wel, maar worden als maar schaarser.... Hoe heeft dit in godsnaam kunnen plaatsvinden en is het tij nog te keren... Hoe wij binnen de maatschappij staan is tegenwoordig af te lezen binnen de social media... veel 'vrienden' hebben is hot... en dit wordt ook gestimuleerd..... de euro heeft maar weinig waarde meer en 'egocentrisme' is een duidelijk gevolg van deze tendens..... Echter, de kok en of patissier die niet de basis bezit.... van het 'gewone basis koken' kan nimmer een leermeester worden binnen de toekomst.... en helemaal al niet als hij of zij, getooid is met kleding die totaal niet relevant is voor ons beroep...we kunnen ons wel een status aanmeten.... maar als die status gebaseerd is op enkel lucht.... dan kan een windje je doen wankelen..... Om te verdienen... moet je verdienen... met opgedane kennis, met normen en waarden..... en met een kledingcode...... zoals de hoofdredacteur van de Saisonnier mooi verhaalt....
Eventt Culinair wil betreft normen en waarden een ommezwaai maken..... en zal op wedstrijd gebied opnieuw een statement maken.... en voor u die bovenstaande tekst van Loesje mocht adoreren.... verdwijn alstublieft uit de horeca.... en zoek iets anders..... ga iets met jezelf doen..... wij zijn anders..... anders dan u.....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten