Binnen de horeca blijft het moeilijk om 'verspilling' van voedsel tegen te gaan..... maar ...
We gaan binnen Hotel Wolvega-Heerenveen beginnen om niet de gegeven 'service' aangaande de a la carte en menu's aan te passen..... nee, vanaf nu mogen de gasten kiezen....
Wat wilt u op tafel hebben.... gebakken aardappelen, friet..... beide.... wilt u groente... wilt u sla... wilt u appelmoes ... wilt u alles.... of wilt u minder... dat is aan u.... u betaalt niet een meerprijs... als u alles wilt.... maar het gaat ons maar om één ding..... verspilling tegen gaan.... en we leggen nu de keuze bij de gast.... wat willen zij ???
Restaurants die diverse 'doelgroepen' bedienen zijn altijd 'bang' om te weinig te geven... dus wordt er vaak te veel gegeven... want geef je 'universeel' dan is het voor de één te weinig, maar echter voor velen te veel.... en te veel is verspilling.... en dat willen we niet meer...
Alle hoofdgerechten hebben aangaande gewicht een 'gemiddelde' portionering en willen de gasten minder 'hoofdmoot' dan kunnen ze 'senior-dish' bestellen.... maar er wordt nu wel gevraagd wat de gast 'blieft' betreffende 'bijgarnituren'..... en dan ben ik benieuwd.... hoe bewust de gast straks zal worden... en weet u, we spreken nu nog enkel over de a la carte... maar hoe om te gaan met banqueting..... hoe maak je 'groepen' mensen bewust...... van verspilling binnen... deze tak van..... van de horeca.....
Maak gasten maar eens bewust dat 'alles' wat niet meer 'geconsumeerd' wordt betreffende een buffet zo de 'kliko' in gaat ...en dat blijft een issue..maatwerk bestaat niet aangaande banqueting dus... blijven we 'brainstormen'....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten