woensdag 15 februari 2012

Concurrenten of collegae #HETT @eventtculinair @horecaeventt

Vandaag werd er gestreden in de wedstrijd half-om, professionele kok, kookt samen met een amateurkok, de tapas-wedstrijd en de laatste 'bedienings-wedstrijd'. Wat een spektakel, wat een samenwerking en wat een perfecte bediening kregen de toeschouwers te zien. Mensen, mensen, wat kunnen wij met elkaar trots zijn op afgelopen drie dagen.... alleen en alleen maar positieve geluiden over alle disciplines die de beurs Horeca EvenTT te bieden had. Een goed bezochte beurs, meer bezoekers dan afgelopen jaren, 'het dichtstbevolkte dorp (Village Saisonnier) van de Benelux en het gastronomie en kooktheater wat zich niet alleen mocht verheugen op al die enthousiaste deelnemers, maar ook een grote inspiratiebron blijft voor al die toeschouwers die kwamen kijken. Hier kennen we geen concurrenten, enkel collegae....


We gaan de goede kant op.... want dit is een gedeelte van de mise en place van de bediening en dan blijkt dat de sauzen misschien wel weer aan tafel gemaakt kunnen worden door deze nieuwe generatie gastvrouwen en gastheren en dat is en goed teken, daar worden we vrolijk van....

Even een 'tip' van de jury aan de kokende burgemeester ?? .... 





En dat kan dan even schrikken zijn voor de professionele kok, maar aan de gezichten te zien... gaat alles weer naar wens....







Respect heb ik voor Arnold Jansen en Erik Wiegel.... altijd zijn zij van de partij... soms in de prijzen, soms ook niet.... maar altijd vol met gedrevenheid... en altijd met plezier in het koken..



Lasagne van kop en schotel.... ter inspiratie.....



Dit zie je de laatste jaren veel, het viskoffertje als 'keukenmaterialen' opberg-kistje..... misschien eens mooi om te brainstormen met Würstof en Albatros voor een verfijnde versie....




Ook dit kan gewoon binnen EvenTT.... een lege kookunit wordt bezet door Marcel met vriendin, nadat we hem hiervoor gevraagd hadden, let wel, een avond van te voren.... en dat is kok zijn in hart en nieren.... gewoon durven te koken... bedankt....




Opperste concentratie.... bruizen van de energie en gewoon je 'ding doen'......





Sommige deelnemers gingen wel heel erg ver, niet alleen aangaande samenwerking, maar sommigen lieten zich ook dezelfde 'kapsels' aanmeten.... wat een vakidioten... wat een passie..





Opperste concentratie ook bij het 'damesduo' wat vandaag liep te 'knallen'.... de 'amateur' bleek een korporaal te zijn en de professional... die kookt nu in België...... Dit zouden veel meer vrouwelijke chefs moeten gaan doen...meedoen aan wedstrijden.. misschien volgend jaar....??






En dan wordt er een wens van Wynand Vogel werkelijkheid.... eindelijk mag hij een korporaal 'kussen'....het damesduo werd namelijk tweede binnen deze wedstrijd....





Met elkaar hebben we opnieuw iets moois neergezet.... de beurs.. het gastronomieplein, het Village Saisonnier, het kooktheater, de streekproductenmarkt.... de beleving, het zien, het ruiken en het proeven.... inspiratie is er vergeven... en dat kunnen we blijkbaar goed, hier in het Noorden..... volgend jaar opnieuw..... met nog meer inspiratie.... mooi!!!! mooi!!!! mooi!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten