Maak nieuwe concepten, las ik op het blog van Norbert...... en hetgeen hier geschreven staat klopt als een bus... Echter.... bij Hotel Wolvega-Heerenveen doen we dit al.... deden ze dit al.... en dat was voor mij persoonlijk nieuw..... gezinnen met kinderen zijn hier van harte welkom... en kinderen komen graag naar ons bedrijf.... want daar barst het van de 'iconen'.... en deze iconen worden gepresenteerd... op 'kinderhoogte'... een verlaagd buffet..... deze kerstdagen kregen de kinderen een dessert aan tafel.... het 'clowntje' en dat is van grote waarde... evenals de kleurplaat met bijbehorende potloden..... en daarom is het voor ons van belang om verder te denken.......
Hoe vermaak je de pubers..... hoe kun je het pubers naar de zin maken.... waarmee lok je pubers naar een horecabedrijf..... want zij hebben een heel andere beleving dan kinderen....
Pubers kunnen ongeleide projectielen zijn, soms heel grof..... soms alleen met hun gedachten wereld.... kun je een concept bedenken om het dezen naar de zin te maken...dan ben je uniek...en vooruitstrevend.. Wat willen pubers ervaren binnen de horeca... waarmee lok je ze... waar denken zij aan...waarom willen zij mee met vader en moeder en dan moet ik diep graven.... welk gebied zat er tussen het clowntje en de 'dame blanche'.... en wat was interessant genoeg om mee 'uit eten te gaan'.... ik kan wel iets verzinnen nu... maar...
Stel dat je binnen de menu's iets met chocolade gaat doen.... wat gebeurd er dan en willen al die pubers dan graag aanschuiven met hun vader en moeders... of moet je gaan uitleggen hoe de 'spuitzak' werkt en hoe je deze het beste kunt 'behandelen'...... moet je voorlichting geven..
Moet je vertellen over smaken...... moet je vertellen over smaakontwikkeling.....???.... moet je een presentje meegeven.... wat willen pubers....
Moet je mosselen en oesters gaan serveren buiten de 'kinderkaart' om.... moet je ze culinair opvoeden... moet je vertellen over de 'eventuele' bijwerkingen aangaande het consumeren van schaal en schelpdieren.... wil je een 'puberkaart'.....
Ik heb geen idee..... de kinderen zijn rustig binnen ons bedrijf.... zij komen graag bij ons bedrijf.. dat was altijd al zo..... dat was en is het concept......
Maar de pubers is misschien een nieuwe markt...... en wat willen zij.... waarmee lok je pubers naar de horeca.... en dan denk ik... niet te moeilijk doen....
Pubers leiden een eigen leventje.... dus zou je kunnen gaan voor de mini Ipad..... kunnen de jonge mannen... 'tussen de gangen' door call off duty' spelen.... en kunnen de jonge vrouwen hierover klagen via de social media.... en klaar ben je...en omdat ze dan toch zo geobsedeerd zijn door hun 'ding', kun je gewoon een gezonde maaltijd serveren..... maar wel met oesters en chocolade en de gift kan dan ook eenvoudiger zijn..... een pakje tissues met bedrijfs-logo...... concepten... ja, ja ... ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten