Nog een geduld en dan gaat het gebeuren.... dan luiden we het nieuwe jaar in met champagne.. oliebollen en veel vuurwerk.... heel veel vuurwerk.... want dat hoort zo.... dat hoort erbij.....
Nu we het einde naderen, worden velen onder ons nostalgisch.... we kruipen bij elkaar... we sturen elkaar kaarten.... de kranten vermelden over wat 'uit' is en wat 'in' wordt.... en we zetten de radio op de Top 2000.. die altijd eindigt met dezelfde nummer één hit...van jaren geleden..... en zo zijn wij mensen.....
Ik denk zelf dat trends niet meer zijn dan een destillaat van vooraf gaande jaren met daarin enige verbeterpunten... maar ja... de markt wil voorzien worden van noviteiten... dus.... gewoon 'oud nieuws' bijschaven.... en hiermee de maatschappij voorzien.....
Ik denk dat de social media 'ten onder' gaat, want hoe je hier ook mee omgaat.... het kost extra tijd en tijd hebben we niet meer.... gewoon door blijven rauzen tot je er bij neervalt. We leven in een te snelle maatschappij.... maar snakken naar overzicht en rust...... en die vinden we nu.... nu het oude jaar verjaart.... we luisteren naar oude muziek... we bakken gezameld oliebollen... nu gaan we elkaar opzoeken.... en dat is interessant.....
Daar houden mensen dus van..... van gezelligheid en warmte... van nostalgie en genegenheid.. van eenvoud en 'doe maar gewoon' ..zo zijn mensen dus écht...zonder alle opgelegde poespas. En wat de horeca betreft.... willen mensen maar één ding... gewoon echt eten voor een billijke prijs en een snelle en accurate bediening.... maar vooral een 'gezellige ambiance' die niveau uitstraalt en past binnen hun beleving....en dan kun je trends bekijken....Misset... maar dat is allemaal opgekalefaterd 'oud nieuws'..... De horeca heeft haar eigen 'teloorgang' gevoed.... maar we weten allemaal dat je de horeca niet te 'moeilijk' moet maken..... en dat hebben we wel gedaan.... ook binnen de opleidingen..... Het bedrijf waar ik nu werk wist en weet hiervan.... en daarom is het hier druk en blijft het hier druk.... en dat is niet te kopiëren.... of u moet een Toekan op het dak willen.... denk maar eens na..over het 'echte' culinaire en gastronomische....
Oud en Nieuw is voor ons gezin..... en als ik dan vanavond thuis kom... dan wordt ik intens gelukkig.... er liggen maar twee sucadelapjes te pruttelen in de pan.... en dat is niet genoeg voor een gezin van vier.... dus dit houdt in dat Jolanda 'huzarensalade' gaat maken... de ouderwetse.. met ham..augurk, ui, aardappel, runder-sucade, mayonaise en met veel gevulde eitjes en van die lekkere ham rolletjes....en dan beëindig je het oude jaar goed.... op een ambachtelijke manier .......
Zo'n huzaar bereiden kost iets tijd....maar dat proef je terug.... en dat zal een trend kunnen zijn binnen 2012..... een gezellige ambiance...met een vrolijke, attente bediening en nostalgische liefde op het bord.... daar ga ik voor....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten