donderdag 7 juli 2011

Up selling...........

#Upselling en #Crossselling worden de 'hotste' items binnen de toekomst hoor je vaak. Dat lijkt mij een voorspelling die zeer zeker gaat uitkomen binnen de ons vak en deze voorspelling blijkt eigenlijk al achterhaald...Maar kunnen wij dit ook daadwerkelijk binnen de horeca aangaande onze te serveren gerechten en de dranken, wie gaan dit doen binnen de horeca........De verschillen tussen beide methodieken vindt u hier. Ik denk dat beide methodieken vorm gegeven moeten worden door enkel en alleen, 'zij' die verstand van zaken hebben....... wij als chefs die de gerechten en of menu's verkopen en de ''service' die de dranken verkoopt, alleen dan zal deze materie floreren........waarbij een ultieme samenwerking een 'must' is....De chefs gaan gerechten of menu verkopen en de service verkoopt de bijpassende drankjes en als beide partijen uitermate goed op elkaar ingespeeld zijn, ja dan kun je verkopen.... verkopen met inzicht en gevoel. Dit spel is mooi om te spelen en maakt mensen belangrijk, de collega als verkoper, gewoon iets extra's verkopen, maar nooit opdringerig of niet doordacht............
De mens is een twijfelaar die door goed onderbouwd advies deze toereikend graag tot zich neemt, weet wel dat 'misleiden' een averechts effect kan hebben. Up selling is van grote waarde en is een zeer creatieve vorm van verkopen....... Echte up-selling is iemand een auto verkopen terwijl de persoon alleen kwam voor een autoradio en cross selling is de persoon daarbij ook nog een antenne te verkopen ;-) 
Up-selling is de mayonaise naast de friet, de slagroom naast het gebak, de hollandaise naast de asperge, het vloei naast de shag, het bier naast het schuim, het mes naast de vork, het glas naast de fles, het servet naast het bord, etc. we moeten naar de basis, kaal willen zijn en daarom ook sober gaan aanbieden en alle 'normale' basisartikelen gaan we als extraatje verkopen. 


U kunt gebruik maken van het toilet, beste gast, maar het closetpapier is een up-seller en het zeepje een cross-seller, de horeca is back in business.....zonder steun vanuit Spanje gelukkig...!!!!!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten