maandag 25 juli 2011

Roomser willen zijn dan de Paus.... Yes.... ;-(

Wat is het genieten van al die pannetjes mosselen die de 'pass' passeren en waaraan een groot deel van Nederland zich 'te goed doet'. Maar zijn wij wel reëel als wij deze lekkernij tot ons nemen...   




Las een artikel van Norbert Koreman dat een Duitse beurs, De Anuga, ganzenlever gaat weren en dat er hoogst waarschijnlijk een boycot gaat plaatsvinden om deze onzin een halt toe te roepen. Hij zegt: nu is de foie gras sector aan de beurt, wat is de volgende sector die wordt 'veroordeeld'?  En daar heb ik een antwoordt op, want dat zal zijn de mossel-sector, één van de chefs van onze bedrijven wees mij namelijk op een stukje 'huichelarij' van de bovenste plank... De kreeften die tegenwoordig verwerkt worden moeten eerst gedood met het 'mes' voordat zij de kokende court-bouillon bereiken want anders is het niet humaan, maar we koken allemaal wel de mosselen  a la minute, we openen wel de coquilles die nog leven, met waar genoegen.. en iedereen smult ervan..... En ja beste mensen zo gaat dat, de 'natuur' is soms hard en wat betreft de foie gras, dat vindt ik een ware delicatesse en hoe deze delicatesse tot stand komt zal mij een 'biet' zijn. En wees eerlijk dat vinden wij toch allemaal.............. We genieten toch ook van kreeft, coquilles en mosselen......of nu ineens niet meer omdat..... omdat er een nieuwe 'Paus' opstaat....



Door dit soort 'Duitse' acties kun je in de 'war' raken ( ook het EHEC-gebeuren) en daardoor soms domme dingen gaan doen zoals bijvoorbeeld een ketting om de mosselpan te gaan leggen....... .. maar wie ben ik en bent u om hierover te oordelen.... wij mensen zijn en blijven de 'jagers' en daardoor zullen 'dieren' het onderspit delven op soms, een onaangename manier, helaas maar waar, zo is het leven, als je van eten houdt....
Laten we niet Roomser willen zijn dan de Paus en gewoon blijven genieten van de foie gras evenals van een pannetje mosselen....laten we niet gaan 'huichelen', dat doen ze al in Duitsland. 


Ps. wij verdoven de mosselen één voor één momenteel, met 'ether' voor ze 'ter pan' gaan, dus wees gerust... en wat betreft de beurs in Duitsland, die laten we links liggen, zodat u zich kunt focussen op de beurs Horeca EvenTT in Assen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten