donderdag 21 juli 2011

#Michelin vergane glorie....??

Waar draait het nu eigenlijk om binnen de horeca, waar zijn wij dag en nacht mee bezig...... inderdaad, met gastronomie, maar wie bepaalt er hoe 'goed' wij zijn......... ja, inderdaad enkel en alleen de gast... en hoe 'goed' wij zijn is enkel en alleen af te lezen door middel van de bezettingsgraad..... van de restaurant tafels..................... of lul ik nu idioot......... We kunnen ons wel blind willen staren op het michelin-gebeuren, maar wie zijn zij die 'beoordelen', waarschijnlijk gewoon mensen als u en ik met al onze tekortkomingen en gemoedstoestanden. Kijk, michelin was tot een 'mythe' verheven, maar daar blijkt een kentering in te komen, er zijn bedrijven die zelfs van de sterren af willen....... en dat het met michelin zelf ook niet zo goed gaat is geen nieuws...... nee mensen, ogen gaan open en mensen (gasten) worden reëler en kiezen bewuster voor de prijs-kwaliteit verhoudingen....... Dat michelin-gidsen per jaar vijftien miljoen tekort komen is een teken aan de wand...... jaren en jaren ging het goed, maar nu zijn we in een ander tijdperk beland......... mensen gaan zelf kiezen en de restaurants waar ze willen eten waren al druk, maar krijgen het drukker en of daar nu een sterretje aan de wand hangt of niet maakt niet meer uit........ prijs-kwaliteit verhoudingen gaan de doorslag geven...... Een sterretje zal straks vergane glorie zijn en daar houd ik van....... tijd voor nieuwe gidsen misschien die over een heel andere boeg gooien....... meegaan met de tijd.......
Adieu, Flipje en kompaan.....tijd voor vernieuwing en realisme....ik denk van wel... Of Michelin moet met ingenieuze plan komen om 'sterren' te verkopen..... gebeurde in het verleden ook wel eens, als je de geruchten moet geloven....!!!!! 


Heb m'n 'michelin' banden laten vervangen bij de garage, alleen het 'sterretje' moet ik behouden, want anders wordt het moeilijk poe..... en dat geldt waarschijnlijk ook voor u ;-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten